Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eksperti/Blogeri

Smalks kontrasts © DIENA

Vēsturiskas ēkas bieži tiek pie uzmanības, kad atjaunošanas darbu laikā tās ieskauj celtniecības sastatnes.

Tas ir normāli © DIENA(2)

Aizvadītajā sezonā jūtama sarosīšanās teātros ārpus Rīgas, taču kopumā tajā nav pārāk daudz nepārprotami spilgtu mākslas faktu

Rudzupuķu ziedlapas © DIENA

Vasaras festivāli ceļas un krīt, konkurējot cits ar citu un pat paši ar sevi, bet klausītājiem kļūst arvien interesantāk un interesantāk.

Skaistā naudiņa © DIENA(1)

Lūdzu, vairāk mākslas, vairāk darba radošajām personām! Monētu māksla ir kļuvusi par Latvijas Bankas sabiedrisko attiecību galveno ieroci.

Skaņu konkurence © DIENA

Augstvērtīgs klasiskās mūzikas piedāvājums jaudīgi palielinās. Vienreizēji notikumi šovasar iepriecinās ne tikai Rīgā, Jūrmalā, Siguldā un Rundālē

Modernā cenzūra © DIENA(6)

Svētdien, 21. maijā, britu laikraksts The Guardian publicēja virkni materiālu ar kopīgu nosaukumu Facebook faili. Rakstos bija publiskotas instrukcijas, kuras ievēro Facebook redaktori jeb moderatori, kad pieņem lēmumus, vai sociālajā tīklā ievietotā informācija, attēli un video ir bloķējami.

Rīgas atmiņa © DIENA(1)

Drīzumā vēlētāji balsos par Rīgas pilsētas vadītāju. Lai novērtētu Rīgas stāvokli, nolēmu apsekot pilsētu savām acīm, trijās dienās krustām šķērsām pa Rīgu nostaigāju ap 70 kilometriem.

Neviens cits © DIENA

Vasarā Pieci.lv jāsāk raidīt 90% latviešu mūzikas. Mūziķi priecājas, bet daļa klausītāju ir sašutuši un draud pārtraukt radio klausīties.

Uz paklāja © DIENA(3)

Konkurence uz Kannu kinofestivāla konkursa divdesmit filmu vietām ir ne tikai spēcīga, bet arī zvērīga.

Mazajiem parīziešiem © DIENA(5)

Emanuela Makrona uzvara Francijas prezidenta vēlēšanās ir atgādinājums mūsu pašu mazajiem parīziešiem, ka dzīve nav tikai burbulīši, lustras un krāsaini cepumi.

Timseņš guoja © DIENA(12)

Pavasaris pirms simts gadiem arī esot bijis auksts un nemīlīgs. Tikko bija beigušies vaidu* laiki, Petrogradā notikusi revolūcija, un Rēzeknē 26. un 27. aprīlī (pēc vecā stila) no visas Latgales pulcējās delegāti uz Latgales kongresu

Iedvesmas strāva © DIENA

Kad tuvojas valstiski svarīgi svētki, nav patīkami lasīt ziņas par iedzīvotāju skaita sarukšanu un priekšvēlēšanu kašķiem.

Baroka debesis © DIENA

Aprīļa beigās pavasaris atļaujas būt. Visāds. Taču visvairāk tam patīk mulsināt.

Zinātnieki ielās © DIENA(2)

Pagājušajā sestdienā, 22. aprīlī, vairākās valstīs notika gājiens zinātnes atbalstam. Vai demonstrācijas varētu likt sabiedrībai domāt ilgtermiņā?

Pavasara vēstneši © DIENA

Pamazām metot nost drēbes un atkailinoties, pirmo ziedu smaržas apreibināti, kā vienmēr, gaidām arī Borisu Grebenščikovu. Šoreiz ar orķestri.