Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eksperti/Blogeri

Munka žāvas © DIENA(3)

Rīts, kurā esi domājusi par Viļņu un pusi nakts murgojusi lietuviešu rakstnieka, romāna Viļņas pokers autora Ričarda Gavēļa sapņus.

Kamēr vien akmens © DIENA(1)

Jāņa Šipkēvica mūsdienīgi, taču ar pietāti pret pagātni aranžētās Imanta Kalniņa dziesmas Piena svētkos liek realitātē justies kā burvestīgākajā sapnī.

Ne tikai "jefiņiem" © DIENA

Mirkļos, ko piedāvā festivāls Sansusī, pašizdomātie aizplīvurojumi par it kā neaizsniedzamo mākslas pasauli mēdz veiksmīgi krist.

Komunisma klizma © DIENA(14)

Pagājušajā piektdienā Mākslas muzejā piedalījos Latvijas Laikmetīgās mākslas centra rīkotā diskusijā par kritikas mērķiem un uzdevumiem.

Konteksts un ceļš © DIENA

Kaut arī pēdējos gados profesionālās saiknes starp Baltijas valstu filmu veidotājiem ir kļuvušas ciešākas, līdz paradīzei ir vēl tālu.

Latviskā svētība © DIENA(10)

Nu jau būs gadi pieci, kopš latvju rakstu zīmes un kantaini ķeburi sāka uzmācīgi pārņemt teritoriju no Ziemassvētku rotājumiem pilsētā līdz plastikāta plēvju iepakojumiem lielveikalā.

Nāksim laukā © DIENA

Valmieras teātra festivāls bērnus un vecākus pieradina pie domas, ka teātri iespējams spēlēt jebkur – arī mēbeļu veikalā un meža vidū.

"Going" neskaitās © DIENA(17)

Gan akadēmiski citējamā arhitektūras profesora manuālī, gan slikti pārtulkotā fenšui mājas iekārtošanas ābecē var lasīt, ka pats galvenais namā ir ieeja. Ne fasāde, ne logi, ne lielā zāle viesu uzņemšanai, bet ceļš, kas aizved līdz durvīm, pašas durvis un pirmais iespaids, kad tās atver.

Dzīvot ir bīstami © DIENA

Heroīna, naftas un pašnāvību roks – tā arvien drošāk varētu nodēvēt gandrīz visu no Amerikas rietumkrasta nākušo. Klausīsimies uzmanīgi!

Laime grāmatās © DIENA

Man patīk lasīt grāmatas. Iegrimt tā, ka ne mats nepaliek ārā. Tam vajag laiku – naktis, kuras nebeidzas ar modinātāju; šūpuļtīklu, kuru neaplenc odi; atļaušanos visus pasūtīt pie velna, jo es tagad lasu.

Nolana ellē © DIENA(4)

Drāma, kas izsit pamatu zem kājām. Režisora Kristofera Nolana Denkerka ir filma par karu, nāvi, izmisumu, izdzīvošanu

Navigācija burzmā © DIENA(1)

Ko Eiropas koru olimpiādē Rīgā var gūt ziņkārīgs mūzikas baudītājs? Graudi no pelavām ir jāsijā pašam, tāpēc vispirms ir jāzina, ko īsti gribi.

Bezvēsts vēsts © DIENA(3)

[Raksts tapis vēl pirms piecgadīgais Ivans Berladins otrdienas vakarā tika atrasts miris – red.] Tumšs. Jūlija nakts. Līst. Logu esmu atstājusi vaļā. Mēģinot iemigt, atveru un aizveru acis. Lietus ir ļoti tuvu, un savā jumtistabā līšanu izjūtu fiziski.

Brālības slāpes © DIENA(1)

Deviņdesmitajos gados bija populāra frizūra, tautā dēvēta par "muletu". Tie ir īsi, pieklājīgi safrizēti mati priekšā, bet gari aizmugurē.

Neapzagsim sevi © DIENA

Mums nav vērts sacensties ar Polijas popmūzikas festivālu industriju. Labāk piedāvāt kaut ko tiem, kuri meklē, nevis patērē. Tā visiem būs labāk.

No vilka pie lāča © DIENA(21)

Līdz šim mākslinieki zināja, ka viņiem draud neapskaužams stāvoklis vecumdienās, bet tagad jārēķinās arī ar minimālu veselības aprūpi

Šī nav arhitektūras kritika © DIENA

Šis ir skops, taču mīlestības pilns atskats uz Latvijas Arhitektūras gada balvu 2017. Galvenais kompliments ir par balvu sadalījumu, kas ir atspirdzinošs, kaut arī visdrīzāk neapzināts gadījums ārpus ierastās normālības.