Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Eksperti/Blogeri

Eksotiskie latvieši(10)

Neesmu kolektīvās ceļošanas cienītājs, bet dažkārt tūristiem domātās ekskursijas ir labākais veids, kā īsā laikā visu ko apskatīt.

Lielais piecnieks(5)

Nedēļas nogalē tika paziņotas Eiropas Kinoakadēmijas balvas nominācijas. Laureāti tiks sumināti 10. decembrī Vroclavā Polijā

Kas par šniceli?(23)

Kas par sviestu? Ziņa par soda naudu, kas piespriesta kādai Latvijas privātskolai, kura maltītes sastāvā neiekļauj gaļu, mani pārsteidza tieši tāpēc, ka ne jau skolas darbinieki skolēnu pusdienām paredzēto gaļas normu būtu apēduši paši, bet tāpēc, ka šajā skolā kāds ir iedziļinājies pārtikas uzturvērtības jautājumos un piedāvā citu un apzinātu izvēli.

Viens, divi – gatavi(12)

Vai varētu būt tā, ka valsts simtgadei nav nepieciešama mākslas – daudzināto kultūras vērtību spices – pilna aina?

Kur pazuda jūra(5)

Bēgums mūs uz brīdi padarījis par cilvēkiem. Ja Dievs zīmētu ar ogli, mēs viņa gaismas molbertā izskatītos kā sīki punktiņi.

Benzīntanka Baltā dāma(2)

Infografikā, ko Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija šovasar izmantoja, lai atspēkotu Valsts kontroles pārmetumus, uzrādītas tikai trīs triviālas, mērķauditorijai acīmredzot saprotamas mantojuma kategorijas: pilis, muižas un baznīcas.

Nevaldāmā dīva(1)

Pasaulē sliktākās dziedātājas Florenses Fosteres Dženkinsas slavas ceļu daudzas operzvaigznes varētu apskaust.

Kūrortpilsētas spožums un posts(5)

Rīgas Jūrmala ir vieta, kurā vasarā ir ļoti grūti būt, taču, kad pavadu ilgāku laiku Dubultu Rakstnieku namā rudenī, gūstu ārpusnieka skatu no iekšpuses.

Tam visam pa vidu es © DIENA(10)

Nesen iznākot no ēdnīcas, kur kopā ar zupu un salātiem neizbēgami bija jāuzņem _Prāta vētra _komplektā ar ziņu, ka Esplanādē atrasta Latvijā vēl neredzēta sēņu suga, atcerējos par pētījumu, kurā tika apgalvots, ka vidējais Rietumu iedzīvotājs uzsūc mediju informāciju 11 stundu dienā.

Atjautīga izlīdzēšanās © DIENA(109)

Valstiski svinētā Jaņa Rozentāla jubilejas gada redzamākās izpausmes līdz šim ir izstāde Māksla un tehnika Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un televīzijas filma Rozentāls. Septiņi, kas nule kā piedzīvoja pirmizrādi Latvijas Televīzijā.

Revolūcija 4.0 © DIENA(130)

Viens no jēdzieniem, kas tiek izmantots marksistu pārdomās par moderno laikmetu, ir "nevienlaicīguma vienlaicīgums". Tas parasti tiek saistīts ar vēsturnieka Ernsta Bloha vārdu un tā vai citādi apzīmē situāciju, kad ekonomiskās un sociālās pārmaiņas pasaulē kopumā vai konkrētā sabiedrībā nenotiek vienā ātrumā.

Par sprakšķi © DIENA(39)

Laikā, kad vinila plates pasaulē piedzīvo renesansi, daudzi krogu un klubu dīdžeji grēko, mūziku atskaņojot tikai no datoriem. Arī zagtu.

Nepakļaušanās © DIENA(58)

Dzejas dienas. Tas ir īpašs gadalaiks. 11. septembra lasījumā Esplanādē pie Raiņa pieminekļa dzejnieks Māris Salējs klausītājiem sacīja: "Tā kā es lasīšu dzejoļus starp Raini un puķēm, sanāk, ka ar jums es runāšu caur puķēm."