Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eksperti/Blogeri

Zemlika un jūra © DIENA(2)

Melnas klavieres, kas zaudējušas savu balsi, bet ne majestātisko izskatu, novietotas pie Durbes baznīcas, palikušas spilgtā atmiņā no festivāla Zemlika pirmā apmeklējuma.

Dzīve krēslos © DIENA

Krēsli ir ļoti svarīgi. Svarīgi ir ne tikai tas, vai tie atrodas vairāk pa labi vai vairāk pa kreisi un cik to ir. Svarīgi ir, kāpēc tu tur sēdi.

Skaitu līdz 100 © DIENA

Valsts simtgadē katrs, kam ir nauda, var atbalstīt latviešu māksliniekus, uzdāvinot kādu laikmetīgās mākslas darbu sev

Atrakciju montāža © DIENA

Žanriskā daudzveidība jeb Latvija Cool. Nenonieciniet kinovēsturi, tā var sniegt trāpīgas atbildes uz aktuālākajiem dzīves jautājumiem

Kapitāli © DIENA

Jāmācās no jauna projektus gan pieteikt, gan izlasīt un novērtēt

Klusuma vizīte © DIENA

Pirmdienas, 24. septembra, rīts pienāk apmācies un lietains. Pāvests Francisks jau ir ieradies Latvijā. Esmu pamodusies laikā, kad citi cilvēki jau otro reizi ietur brokastis. Pāvesta ikdienā rīts sākas puspiecos no rīta.

Vienos priekos © DIENA(6)

Nekā netrūkst, dzīve ir labāka nekā jebkad. Nav brīnums, ka pāvesta vizīte izraisīja tikai mērenu interesi. Ne to vien esam redzējuši

Uz Kurzemi! © DIENA

Baltkrievu grupa Super Besse Latvijā jau tik ļoti kļuvusi par savējo, ka arī pagājušonedēļ Jersikas ielas vinila dienas tirdziņā tās plates bija atrodamas latviešu mūziķu plauktos jeb kastēs – Super Besse ierakstus izdod pašmāju kompānija I Love You Records, un nu jau atkal grupa pie mums viesojas arī klātienē.

Apledošanas ātrums © DIENA(1)

Vienmēr esmu mazliet apskaudusi daiļslidotājus un hokejistus. Cilvēki, kuri spēj sevi noturēt uz ledus, raisa ne vien apbrīnu, bet arī cieņu.

Raiņa rudens © DIENA(4)

Tas ir un tomēr nav pārsteigums – Latvijas simtgadē Raiņa devums kultūrā aktualizējies sprādzienam līdzīgā intensitātē, atraisot jaunradi

Bet es vēl ne © DIENA(7)

Krievu rokmūzikas klasika mūsu sirdīs turpina dzīvot – uz ekrāna, ierakstos un koncertos. Šonedēļ pie mums atkal viesojas B. G.

Gribu uz jūru © DIENA(3)

Vasaras izskaņā raudāju. Ne tāpēc, ka netiku uz jūru, bet arī. Ne tikai pie jūras, kad beidzot tiku, bet arī. Ne tikai tāpēc, ka vasara beidzas, bet arī. Ne tikai tāpēc, ka cilvēks ir mirstīgs, bet arī. Ne tikai tāpēc, ka saldūdens izsīkst un sālsūdens ir piesārņots, bet arī. Ne tikai tāpēc, ka nākotne var izrādīties tuvāk, nekā liekas, bet arī. Gribu uz jūru!

Pēdējais salmiņš © DIENA(19)

Grāmatai par Mārtiņu Freimani varētu būt ilgāks mūžs nekā viņa atstātajām dziesmām. "Mans draugs" izklausās ticamāk nekā "mans elks".

Vēsturisks brīdis © DIENA(1)

Varbūt entuziasms, ar kādu tiek kalts Rīgas cirka atdzimšanas plāns, iedrošinās arī citu kultūras nozaru pārstāvjus būt uzstājīgākiem

Kinomāna sirds © DIENA

Atmiņā ieķēries kāda ārzemēs daudz strādājoša Latvijas teātra režisora kuluāru izteikums: "Ai, kā es nevaru ciest, ka kāds kaut kur ir aizbraucis, kaut ko redzējis un par kaut ko uzrakstījis."

Sveika, bāreņu tauta! © DIENA(21)

Pajautāt, sarunāties, uzklausīt, dzirdēt – tā vienmēr ir laba doma. Vēl labāk, ja šai domai seko rīcība. Kad vēroju, kā Tautas panorāmas žurnālisti izbraukumā uz Latvijas ciemiem teju vai skrien pakaļ katram ciemā ieraudzītajam cilvēkam, pārņem lielas skumjas un vēl kāda sajūta, kas nav skumjas.

Baltijas kino ceļš © DIENA

Rudens sezona sākas ar Baltijas filmu dienām, kuras sniedz iespēju paplašināt priekšstatu par to, kas notiek kaimiņu valstu kinematogrāfijā

Burvīga vasara © DIENA

Ja neskaita bērnu dienas, Igaunijā neesmu bijusi kā tūriste, vienmēr uz turieni ir vedis darbs, un lielā mērā šie braucieni ir bijuši saistīti ar arhitektūru. Bieži esmu braukusi apskatīt kādu jaunu ēku. Mērķis ir viena, bet pa ceļam daudzas citas.