Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Eksperti/Blogeri

Troksnis kulisēs © DIENA

Nu jau nedēļu kā nepāriet satraukums Rīgas mākslas aprindu kuluāros: beidzot ir kaut kas, kas vieno pat bijušos konkurentus.

Dienu putas © DIENA(1)

No siltās zemes šajās dienās kārpās ārā visa dzīvā radība – pirmās kamenes, apdulluši krupji, krokusi un tukšas divlitrīgās alus pudeles.

Kristovska efekts © DIENA(16)

Lielbritānija izstājas no Eiropas Savienības. Breksitu var uzskatīt par seriālu politikas, diplomātijas un valsts pārvaldes profesionāļiem un faniem.

Jaunais cirks © DIENA(50)

XXI gadsimta cirka attīstības kontekstā zvēru cirks jau sen ir atavisms, kas agri vai vēlu izzudīs.

Godīga vieta © DIENA(3)

Nesen, kad pusdienoju Valmieras Čili picā, mani nesagatavotu pārsteidza kāds bērns. Sākumā es viņu nebiju pamanījusi, tas bija īss mirklis, tās bija dažas gaismas pielietas sekundes, kad viņš, izrāvies tēvam no rokām, pēkšņi iznira pie mana galdiņa un smaidīdams ieskatījās acīs.

Dārgums parūkā © DIENA(6)

Latviešu kultūras mantojuma problēma ir ne tikai fundamentālu pētījumu trūkums (arī tas!), bet bēdīgā pārstāvniecība tīmeklī.

Hercoga ligzdas © DIENA(3)

Koči, ko agrāk oficiāli, bet vietējo mutēs joprojām sauc par Kočinu, mākslas biennālē Indijā visilgāk skatījos uz līķiem no morga, kurus glamūrīgās, skaistās kleitās un uzvalkos bija ietērpusi un nofotografējusi Maskavas mākslinieku grupa AES+F.

Vēstures vārdā © DIENA

Lai nāve nekļūtu par vienīgo iemeslu, kāpēc tevi pēkšņi visi atceras, esi rātns un paklausīgs puika! Talantīgais mūziķis Tomass Gusevs to neprata

Tā stunda nāk © DIENA(2)

Prognozēšana ir elitāra nodarbe. Ne jau tāpēc, ka retais to spēj. Acis visiem ķermeņa priekšpusē, bet tikai dažu prognozes liecina, ka tā stunda patiešām nāk.

Debestiņ, nekrīti!(23)

Uz dziesmas Debesis iekrita tevī triumfa fona mūsu eirosūtne Agnese Rakovska šķiet bezmaz vai Lāčplēša ordeņa vērta.

Ķibele šovā © DIENA(3)

Svētdien Losandželosā notikusī Oskara pasniegšanas ceremonija bija lemta rekordiem un iekļūšanai vēsturē.

Pēcpatiesības laikmets © DIENA(11)

Tam, kas šobrīd notiek ASV, līdzi sekot ir interesanti. No vienas puses, ir sajūta, ka notiek kaut kas svarīgs ar neparedzamām konsekvencēm. No otras, – šīs konsekvences mūs vēl neskar tik tieši, lai nebūtu iespējams distancēts skatījums no malas.

Labs piemērs © DIENA(6)

Kāpēc mums to vajag? Koncertzāles un ērģeļu nepieciešamība šobrīd kļuvusi par sabiedriskās domas barometru Latvijā.

Miljoniem stāstu(2)

Esmu viens piliens 3/4 pasaules pārtikušo cilvēku vidū, jo esmu apģērbta, paēdusi un mājās.

Nācija kļūdās(10)

Tieši vizuālajā mākslā ir vislielākais dzīvās jaunrades īpatsvars, un ar oriģināliem darbiem ir visgrūtāk izpelnīties starptautisku atzinību.

Īsta provokācija(2)

Kopš tā laika, kad izgatavoju pretrunīgi vērtētās lellītes, kuru vidū bija gan Rīgas domnieks mācītājs, kurš nevēlējās pieļaut bluķa vilkšanu Vecrīgā Ziemassvētku laikā, gan Herberts Cukurs ar saviem slepkavām un citi tipāži, dažādas auditorijas priekšā regulāri nākas atbildēt uz jautājumiem par provokatīvas un politiski orientētas mākslas esamību Latvijā.

Viss no gala © DIENA

Ar Berlīnes kinofestivālu, kurš notiks no 9. līdz 19. februārim un kurā būs jūtama Latvijas klātbūtne, tempu uzņem jaunais kino gads.

Labumi un klikšķi(1)

Iespēja veidot filmu programmu Latvijas simtgadei pirmo reizi kopš 90. gadu sākuma Latvijai ļauj nostāties līdzvērtīgā pozīcijā ar Igauniju.