Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kino/TV

Grammy laureāti Rīgā ierakstīs skaņu celiņu Holivudas režisora animācijas īsfilmai

Septembrī Rīgā ieradīsies Grammy balvas laureāti – Holivudā dzīvojošā un strādājošā latviešu komponiste Lolita Ritmanis, diriģente Eimija Andersone un skaņu inženieris Marks Matsons -, lai ierakstītu skaņu celiņu Holivudas jaunā režisora Daniela Kreicberga (Daniel Kreizberg) īsmetrāžas animācijas filmai Tahlequah the Whale: A Dance of Grief

Latvija izvirza Oskara balvas konkurencei Viestura Kairiša filmu Janvāris

Latvija jau piecpadsmito reizi izvirza filmu, kas pretendēs uz nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars kategorijā Starptautiskās filmas balva/International Feature Film Award. Nacionālā Kino centra izveidotā ekspertu komisija 2. septembra apspriedē un balsojumā vienojusies izvirzīt režisora Viestura Kairiša spēlfilmu Janvāris, kas nacionālo pirmizrādi piedzīvos šāgada novembrī, bet pasaules pirmizrādi jūnijā nosvinēja ar galveno balvu Traibekas festivālā (Ņujorka, ASV).

Riga IFF atgriežas neordinārais Baltijas mūzikas video konkurss

Devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) izziņo pirmo no gaidāmajiem konkursiem – 21. oktobrī klātienes seansā k/t “Splendid Palace” ar mūziķiem un klipu veidotājiem noritēs Baltic Music Video konkursa skate, kas arī uzskatāms par vienu no neordinārākajiem un atbrīvotākajiem festivāla notikumiem.

Video: Noskaties komēdijas Mamma vēl smaida treileri

Mutvārdu folklorā populārs ir stāsts par radiniekiem, kas cauri visai Eiropai nelegāli transportē savu ārzemēs pēkšņi mirušo tuvinieku uz Latviju, lai apietu repatriācijas izdevumus. No 30. septembra šis stāsts uzsāks jaunu dzīvi uz lielajiem kinoekrāniem – trīs māsas un mamma režisores Elzas Gaujas debijas spēlfilmā Mamma vēl smaida ar spožu aktrišu ansambli — māsu lomās Anta Aizupe, Baiba Broka un Daiga Kažociņa.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls piedāvās vērst skatu uz Ukrainas kultūru un tās procesiem

Devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim, sadarbībā ar Kijivas kritiķu nedēļu (Kyiv Critics’ Week) skatītājiem piedāvās vērst skatu uz Ukrainas kultūru un tās procesiem ar filmu un pasākumu programmu Focus on Ukraine. Programmas ietvarā festivālā viesosies vairāki Ukrainas filmu nozares pārstāvji, norisināsies divas diskusijas un būs iespēja klātienē apmeklēt četru filmu seansus.

Riga IFF šogad tiks atklāts ar Signes Baumanes jaunākās filmas nacionālo pirmizrādi

Devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas šogad norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim, izziņo savu atklāšanas vakara filmu – Mans laulību projekts, kura autore ir ASV dzīvojošā latviešu animācijas filmu režisore Signe Baumane. Festivāla atklāšanas vakara seanss būs filmas nacionālā pirmizrāde, kurā klātesoša būs arī darba režisore un veidotāja, informēja festivāla pārstāvji.

Nacionālajā bibliotēkā notiks diskusija par kino kritiku

Trešdien, 24. augustā, plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) korē (11. stāvā), papildinot LNB apskatāmo izstādi Gadsimta lieciniece. Satikšanās ar Valentīnu Freimani (4. stāvā), notiks diskusija Izskaidrot vai iespaidot: kāda būs nākotnes kino kritika? Dalība bez maksas.

Splendid Palace kino sezonu sāk ar divām pirmizrādēm no Kannu kinofestivāla

Jaunajā kino sezonā kinoteātrī Splendid Palace gaidāmas divas Kannu kinofestivāla pirmizrādes - franču aktiera Luija Garela veidotā filma Tā jaunā pasaule un horvātu režisores Antonetas Alamatas Kusijanovičas filma Murēna, kas pagājušā gada Kannu kinofestivālā ieguva Zelta kameru par labāko debijas filmu. Abu filmu pirmizrādes notiks 26. augustā.