Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kino/TV

Kino dārzā Splendid Garden atsāksies brīvdabas kino seansi

Splendid Garden, kas iekārtots pašā Rīgas centrā, Elizabetes ielas 61 pagalmā, atsāksies brīvdabas kino seansi. Urbānais kino dārzs tiks atklāts ar franču kinorežisora Klouda Leluša filmu Vīrietis un sieviete, informēja kinoteātra pārstāvji.

Nākamgad Berlīnes kinofestivāla uzmanības centrā būs Baltijas valstis

Nākamgad 73. Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla Eiropas filmu tirgus (EFT) atkal notiks klātienē, un tā uzmanības centrā būs trīs Baltijas valstis – Igaunija, Latvija un Lietuva, kas tiks izceltas īpašajā programmā Valstis fokusā / Countries in Focus. Oficiālu līgumu par to Kannās parakstīja visu trīs valstu kinoinstitūcijas, klātesot kultūras ministriem, informēja Nacionālā Kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Mūžībā aizgājis kinorežisors Rolands Kalniņš

Desmit dienas pēc savas simtās jubilejas mūžībā aizgājis Latvijas kinomākslas klasiķis, izcilais kinorežisors Rolands Kalniņš (1922-2022), informēja Nacionālā Kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Sākas Kannu kinofestivāls

Otrdien, 17. maijā, ar atgriešanos klātienē un tradicionālajos maija datumos Francijā sākas pasaulslavenais Kannu kinofestivāls, kurā Latvija arī šogad aktīvi piedalās dažādos kino industrijas notikumos, programmās un filmu tirgū.

Aktiera Pētera Liepiņa kinolomas portālā filmas.lv

Pieminot aktieri Pēteri Liepiņu (28.05.1943.–10.05.2022.), Nacionālā Kino centra portālā filmas.lv izveidota filmu kolekcija, kurā iezīmējas Pētera Liepiņa klātbūtne Latvijas kino vēsturē. No 13. maija skatītājiem pieejamas astoņas spēlfilmas, vairākas no tām sadarbībā ar Latvijas Nacionālo arhīvu un filmu studiju Lokomotīve ievietotas portālā īpaši šai kolekcijai, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Pirmizrādi piedzīvos Pētera Krilova un Ivetas Budrevičas dokumentālā filma Hekabes jautājums

Ar labdarības seansu otrdien, 17. maijā, plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvos režisoru Pētera Krilova un Ivetas Budrevičas dokumentālā filma Hekabes jautājums, kuras galvenie varoņi ir mūziķi Rolands Ūdris un Ilona Balode, sociālā darbiniece Hanuka Lorengela, slimnīcas kapelāne Dana Kalniņa-Zaķe, aktieri Daiga Kažociņa un Kaspars Zvīgulis, informēja filmas producents Uldis Cekulis.

Eiropas dienā tiešsaistē būs skatāma Ukrainas filma Atlantīda

No 8. maija vakara īpašu kino piedāvājumu skatītājiem sarūpējuši programmas Radošā Eiropa Media Baltijas valstu biroji – ukraiņu režisora Valentīna Vasjanoviča Venēcijas kinofestivālā godalgoto spēlfilmu Atlantīda diennakts laikā varēs tiešsaistē noskatīties kinoteātra Kino Bize platformā Mājas kino

Rolandam Kalniņam 100 – Latvijas Televīzijā īpaši jubilejai veltīts raidījums un mākslas filmu cikls

7. maijā izcilais latviešu kino režisors Rolands Kalniņš svin savu 100 gadu jubileju. Šajā dienā Latvijas Televīzija pirmizrādīs raidījumu Rolanda Kalniņa gadsimts, kas būs skatāms LTV1 plkst. 21.05. Uzreiz pēc tam sekos režisora mākslas filmu cikls: Četri balti krekli (1967), Piejūras klimats (1974), Akmens un šķembas (1966), informēja LTV pārstāve Ginta Martini.

Reizi simt gados © DIENA

Valsts svētku dienā 4. maijā iespēja bez maksas skatīties Latvijas filmas ir jau stabils ieradums. Arī šogad dažādās vietās un platformās – portālā filmas.lv, kinoteātrī Splendid Palace un Rīgas apkaimēs

Kinoteātros Latvijā būs skatāma Ukrainas kara drāma Baltais krauklis

Latvijas kinoteātros no 6. maija būs skatāma ukraiņu režisora Mariana Bušana filma Baltais krauklis, kas ir balstīta uz patiesiem notikumiem Donbasā no 2013. līdz 2014. gadam. Filma ir spilgta ilustrācija tam, kā sākās karš, kas 2022. gadā pāraudzis Krievijas iebrukumā Ukrainā, informēja Inga Zālīte.

4. maija Latvijas filmu maratons – klātienē un tiešsaistē

Nacionālā Kino centra rīkotais tradicionālais 4. maija Latvijas filmu maratons pēc divu gadu pārtraukuma atgriezīsies klātienes seansos kinoteātrī Splendid Palace, kā arī saglabās tiešsaistes festivāla sadaļu portālā filmas.lv visai pasaulei, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.