Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kino/TV

Filma Mans mīļākais karš – 50 kinoteātros Francijā!

Režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas pilnmetrāžas animācijas filma Mans mīļākais karš (2020) no 20. aprīļa tiks izrādīta kinoteātros visā Francijā. Pēdējos mēnešos par šo kinodarbu, kas tēlaini ataino dzīvi cenzūras un liekulības pārņemtajā Padomju Savienībā, lielu interesi izrāda ārvalstu festivāli un filmu izplatītāji, informēja studijas Ego Media producents Guntis Trekteris.

Festivāla 2Annas galveno balvu iegūst filma no Ukrainas

13. aprīlī Kaņepes kultūras centra pagaidu telpās Diagonālē norisinājās 26. Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas apbalvošanas ceremonija, kurā tika paziņots Grand prix saņēmējs, kā arī labākās spēlfilmas, animācijas un dokumentālās īsfilmas, labākā Baltijas īsfilma un vidējā garuma filma. Tāpat balvas saņēma bērnu un jauniešu kategorijas īsfilmas, kuras vērtēja tieši skatītāji. Apbalvotās filmas būs iespējams skatīties īpašā seansā 14. aprīlī, plkst. 19 kinogalerijā KSuns, informēja festivāla pārstāve Agnese Krastkalne.

Pirmizrādi piedzīvos kriminālā komēdija Uzticības persona

22. aprīlī ceļu pie skatītājiem uzsāks jaunā režisora Jurija Skorobogatova kriminālā komēdija Uzticības persona, kas ir stāsts par naudu, kontiem un neveikliem krāpniekiem. Tavs konts, nauda – mana! Filmu producējusi Jura Podnieka studija, informēja filmas komandas pārstāve Inga Zālīte.

Latvijas Televīzija pirmizrādīs filmu par Gunāru Astru – Drosmes diena

Latvijas Televīzijā 19. aprīlī gaidāma pirmizrāde filmai Drosmes diena, kas vēsta par tiesas prāvām pret Latvijas nacionālās pretestības kustības dalībnieku Gunāru Astru un citiem tolaik citādi domājošajiem. Filmas idejas un scenārija autors – Lauris Gundars, informēja Latvijas Televīzijas pārstāve Ginta Martini.

No cilvēka līdz metatelpai. Festivāls 2Annas ir klāt!

No 8. līdz 14. aprīlim norisināsies jau 26. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas. Mākslīgais intelekts, kvīri, transhumānisms – skatītājiem tiks piedāvāts kvalitatīvs un daudzveidīgs kino par aktuāliem, izaicinošiem un arī filozofiskiem tematiem no visas pasaules par šī gada festivāla fokusa tematu Cilvēks. Kaņepes Kultūras centra pagaidu mājās Diagonāle, kinoteātrī KSuns un tiešsaistē apmeklētājus sagaida konkursu un fokusa īsfilmu programmas, konkursi, ballītes, profesionāļu tikšanās un diskusijas, informēja festivāla pārstāve Agnese Krastkalne.

Ceturtdien sākas Rīgas Pasaules filmu festivāls

Devītais Rīgas Pasaules filmu festivāls norisināsies no 7. līdz 10. aprīlim kinoteātrī Kino Bize. Šī gada programma pievērsīsies dokumentālā kino dziednieciskajam spēkam un pēc seansiem piedāvās sarunas ar filmu veidotājiem, informēja festivāla pārstāvis Māris Prombergs.

Noskaties treileri! Brāļu Ābeļu filma Nemierīgie prāti drīzumā uz lielajiem ekrāniem

Latvijas kino spēcīgākā brālība - trīs brāļi Mārcis, Raitis un Lauris Ābeles - publicē treileri savai jaunākajai pilnmetrāžas spēlfilmai Nemierīgie prāti. Filma vēsta par brāļiem - māksliniekiem, kas tiek ierauti nepareizu lēmumu, bohēmas un pagrīdes naktsdzīves notikumos un zaudē kontroli ne tikai pār iesāktajiem mākslas projektiem, bet arī abu attiecībām. Kinoteātros visā Latvijā Nemierīgie prāti būs skatāmi no 28. aprīļa.

Rīgas Pasaules filmu festivāls pievēršas dziedināšanai

Rīgas Pasaules filmu festivāla 2022 programma pievērsīsies dokumentālā kino dziednieciskajam spēkam. Festivāla komanda atlasījusi stāstus par individuālu un kolektīvu dziedniecību pēc notikumiem, kuru rezultātā tiek sarautas saites ar citiem. Festivāls norisināsies no 7. līdz 10. aprīlim kinoteātrī Kino Bize.

Operatora Dāvja Sīmaņa 80. jubilejā portālā filmas.lv izveidota jauna kolekcija

Viens no spilgtākajiem kinooperatoriem Latvijas kino vēsturē ir Dāvis Sīmanis (1942-2007), un viņa 80. jubilejā Nacionālā Kino centra portālā filmas.lv izveidota jauna kolekcija, kas atklāj operatora daudzpusīgos talantus – septiņas spēlfilmas (divas no tām nupat restaurētas ERAF projekta Kultūras mantojuma satura digitalizācija 2. kārtā) un četras dokumentālās filmas.