Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iznācis žurnāla Dārza Pasaule pielikums Siltumnīca

Iznācis žurnāla Dārza Pasaule pielikums Siltumnīca. Ko noderīgu tur atradīsiet?

Vispirms ieskats tomātu šķirnēs, ko piedāvā sēklu pārdevēji Mārupes sēklas un Agrimatco Latvia, kā arī stādu audzētāji no saimniecībām Dobītes, Kliģēni, Neslinko, Rožlejas, Sakstagals, Zutiņi, sākot ar populārāko agro tomātu šķirņu, beidzot ar balkona tomātu daudzveidību.

Pandēmijas laiks radījis paaudzi, kas šopavasar spers pirmos soļus mūžā dārza iekopšanā un siltumnīcā. Četru pieredzējušu dārzkopju Sandras Marcinkevičas, Zaigas Graudiņas, Lāsmas Riekstiņas un Aivara Presnikova padomi, kā izaudzēt labus dēstus, kas noderēs visiem, kas nebaidās eksperimentēt.

Profesionālu padomus, kā vieglāk tikt pie skaidrības kāda lieluma, pārseguma un formas siltumnīcu pirkt vai būvēt pašu spēkiem. Plusi un mīnusi ir gan plēves, gan polikarbonāta siltumnīcām. Tāpat savas priekšrocības un trūkumi ir gan siltumnīcām ar divslīpu jumtu, gan arkveida formas augu mājām un tuneļiem.

Dārzeņkopes Mārītes Gailītes padomus agro sīpolloku, salātu un redīsu audzēšanā. Ja pavasaris agrs, tos jau martā un aprīlī var sēt siltumnīcā un dārzā. Tie ir vienkārši audzējami, tomēr jāievēro, ka tiem nepatīk karstums, pārāk gara diena. Lai nenāktos vilties, jāsāk ar atbilstošu šķirņu izvēli.

Lai gan daudzi dārzkopji uzskata, ka augsni siltumnīcā vajadzētu mainīt vismaz katru otro gadu, patiesībā reti kurš tā dara. Turklāt augsnes maiņai tikai kādu 5 cm dziļumā ir maza jēga. Ja maina, tad vecā augsne būtu jānorok līdz 20 cm dziļumam. Vienkāršākais risinājums – ielabot jau esošo augsni. Kā pareizāk to darīt?

Meklē speciālizdevumu Siltumnīca preses tirdzniecības vietās visā Latvijā, www.ekiosks.lv vai zvanot klietnu servisam pa tālruni 67292633.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits