Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mēness kalendārs dārzkopim: 3.- 9.maijs

Mēness kalendārs dārzkopim: 3.- 9.maijs

Lapu dārzeņu kopšana

3. un 4. maijā jāsēj visi lapu zaļumi siltumnīcā, un, ja ir silts laiks un sola labus apstākļus arī tuvākajās nedēļās, dilles, lokus, salātus, spinātus jau var sēt zem klajas debess. To jau it kā parasti var darīt arī aprīlī, taču šogad pavasaris mūs ar siltumu nav lutinājis. Tādiem dienvidniekiem kā baziliks un rozmarīns gan vēl par agru grozīties nepiesegtiem, tāpēc tos pagaidām atstājiet siltumnīcā vai uz palodzes. 

Sakņu dārzeņu kopšana

No 5. līdz 7. maijam laiks sēt burkānus, bietes, kāļus iepriekš labi uzirdinātās un bagātīgi mēslotās dobītēs. Izmēģiniet dažādas šķirnes ne tikai pēc to garšas īpašībām, bet arī ienākšanās laika. Varat stādīt sīpolus, ja ir gana silts laiks. Siltumnīcā sējiet redīsus vai ievāciet jau iepriekš sētos – pašu audzēti tikko no siltumnīcas uz brokastu maizītes kopā ar svaigu un smaržīgu dilli, un burvīga maltīte gatava! 

Dekoratīvo stādījumu kopšana

No 7. līdz 9. maijam priecējiet acis par paveikto košumdārzā – nu jau labu laiciņu puķu dobes mūs priecē un atlīdzina ar ziedēšanu par ieguldīto darbu. Stādiet jaunus dekoratīvos krūmus, veidojiet dzīvžogus, mēslojiet un ravējiet ziemciešu dobes. Piķējiet sadīgušās vasaras puķes un rūpējieties, lai neizstīdz. Sējiet ziedus, kas piesaistīs bites un citus apputeksnētājus. Dodieties ievākt pavasara veltes tējām.

Augļu koku un ogulāju kopšana

9. maijā mēslojiet ogulājus, stādiet avenes, kazenes, mellenes un zemenes. Izravējiet zemeņu dobes, izpiķējiet iesētās mēnešzemenes vai dodieties lūkot pēc to dēstiem uz tirgu. Iestādiet gan dzeltenās, gan sarkanās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits