Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Mēness aptiekas farmaceiti vēro sirds operāciju Latvijas Kardioloģijas centrā

Lai labāk izprastu ārstnieciskos procesus pacientiem ar sirds un asinsvadu slimībām, sniedzot tik nepieciešamo farmaceitisko aprūpi, “Mēness aptiekas” farmaceiti tikās ar Latvijas Kardioloģijas centra speciālistiem Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā un tālākizglītības dienas ietvaros klātienē vēroja mūsdienīgas sirds un asinsvadu operācijas.

Farmaceiti noklausījās profesora Andreja Ērgļa lekciju par Latvijas ārstu un pētnieku sasniegumiem un izaicinājumiem modernajā kardioloģijā un iepazinās ar invazīvo kardiologu un māsu darbu operācijās Latvijas Kardioloģijas centra Invazīvās kardioloģijas laboratorijā.

“Lai cilvēki Latvijā būtu veselīgāki, priecīgāki un dzīvotu ilgāk, ļoti būtisks ir dzīvesveids, vide, labklājība un citi faktori. Bet gadījumā, ja cilvēks nonāk pie ārsta, tad īpaši svarīga ir saruna un galvenais saprašanās starp pacientu, ārstu un farmaceitu. Tāpēc ļoti novērtēju farmaceitu interesi iedziļināties procesos, kas notiek ar cilvēkiem pirms nonākšanas aptiekā pēc medikamentiem,” atzīst Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs, profesors Andrejs Ērglis.

“Pacienti, kurus kā mūsu aptiekas klientus iepazīstam pēc invazīvās kardioloģijas un sirds ķirurģijas operācijām, ir mūsu darba ikdiena. Kad pacienti vai viņu radinieki pie farmaceita atnāk ar ārsta izrakstītajām receptēm, mums ir ļoti svarīgi sniegt vislabāko farmaceitisko aprūpi. Tikšanās ar ārstiem, iepazīstot viņu darba ikdienu un jaunākās tendences pacientu ārstēšanā, palīdz mums veidot padziļinātu izpratni par to, kā atbalstīt pacientus ceļā uz atveseļošanos. Ir prieks, ka šī diena raisīja mūsu farmaceitos vēl lielāku degsmi profilaktiskajā darbā, domājot par Latvijas iedzīvotāju sirds veselību,” par tālākizglītībai veltīto tikšanos gandarīta ir farmaceite, “Mēness aptiekas” valdes locekle Jeļena Petrišina.

Papildu izpratni par kardioloģisko pacientu farmaceitisko aprūpi un sirds-asinsvadu slimību profilaksi Latvijas Kardioloģijas centrā ieguva “Mēness aptiekas” farmaceiti, kuri ikdienā strādā aptiekās ar intensīvu apmeklētāju plūsmu un daudz konsultē tieši par receptēs izrakstītajiem medikamentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits