Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Noslēdzies septītais Laikmetīgās dejas festivāls Vides deja

Šogad festivāls Vides deja aizceļoja uz Lūznavas muižu, parku un Lūznavas apkārtni, kur mijiedarbība starp horeogrāfiem, dejotajiem un vidi radīja deviņas vides dejas pirmizrādes, informēja festivāla pārstāve Daira Kārkliņa.

Šī gada festivāla horeogrāfes Katrīna Albuže, Santa Jankovska, Marija Ri Shirotsuki, Sakurako un Lilija Lipora kopā ar dejotājiem un vietējiem iedzīvotājiem tikai trijās dienās iestudēja deviņas vides dejas izrādes un performances.

Pirmo reizi festivālā sevi spoži pieteica kino režisore un horeogrāfe Marija Ri Shirotsuki, kura kopā ar operatoru Kristapu Tukišu radīja video vides dejas performanci Ducks in Crucx (Pīļu nedienas), kur video dejas mijās kopā ar dejotāju horeogrāfiju ekrāna priekšplānā.

Lietuvā dzimusi un Francijā rezidējoša horeogrāfe Sakurako sadarbībā ar komponistu Filu Vonu (Francija) un dejotājiem radīja buto tehnikā iestudētu vides dejas performanci Aizmirstās atmiņas.

Horeogrāfe Santa Jankovska iestudēja divus darbus - Bringseļiup un Komandas virtuve. Bringseļiup atklāja vietējo bērnu sapņus, raizes, aktuālas ikdienas spēles un Lūznavas skaistumu vietējo bērnu acīm. Uz dažām minūtēm meitenes Ksenija, Ramona un Una nonāca pasaules ievērojamāko cilvēku lomās, kuras tiek intervētas. Intervijas laikā meitenes iesaistīja skatītājus kustību sacensībās.

Horeogrāfe Katrīna Albuže iestudēja četras vides dejas izrādes/performances - Caurvējš, Vienīgais štekeris pilsētā, Gaidot prezidentu un Reinkarnācijas džakuzi. Kā saka pati horeogrāfe, ”gandarījums ir neizmērojams, laikam arī šāda mēroga emocijas piedzīvoju pirmo reizi. Ļoti liels paldies manai dejotāju komandai”.

Arī festivāla vadītāja un horeogrāfe Lilija Lipora bija atradusi laiku, lai kopā ar dejotājiem radītu emocionālu, dziļu un uz patiesiem notikumiem balstītu vides dejas izrādi Te nekā nav. Viss

Festivāla Vides deja izskaņā skatītāji tika aicināti iekārtoties uz sarūpētiem maisiem un līdzpaņemtiem plediem Lūznavas muižas aizmugurē, kur uz jumtiem, sienām, logos un muižas pakājē tika izdejots dejas, gaismas un mūzikas uzvedums Lūznavas atspulgā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja