Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Manhetenas starptautiskajā īsfilmu festivālā triumfē Lielbritānijas filma Divi svešinieki, kas satikās piecas reizes

Manhetenas starptautiskajā īsfilmu festivālā šogad uzvarējusi Lielbritānijas režisora Markusa Marku filma Divi svešinieki, kas satikās piecas reizes, aģentūru LETA informēja filmu festivāla Rīgas seansu rīkotāju pārstāve Iveta Dortāne.

Otro vietu festivālā šogad ieguva ungāru režisora Barnaba Tota komēdija, drāma Šušutāža, savukārt trešajā vietā ierindojās britu režisora Alberto Koredora Marinas šausmu un fantāzijas filma Galva maisā.

Uzvarējusī filma saņēmusi galveno balvu - 10 000 ASV dolārus, kā arī tai piešķirta iespēja tikt nominētai ikgadējām Oskara un BAFTA balvām.

Šis jau ir 14.festivāls, kurā Divi svešinieki, kas satikās piecas reizes piešķirta godalga. Marku kinolente ir par diviem cilvēkiem, kuri piecas reizes satiekas savas dzīves svarīgos mirkļos, kad neuzticēšanās un stereotipi traucē sapratnei viņu starpā.

Arī Latvija ir to valstu starpā, kurā skatītāji visvairāk balsu sniedza tieši Marku veidotajai filmai, savukārt otrajā vietā latvieši stabili ierindoja šausmu filmu Galva maisā, Šušutāžu atstājot kā trešo.

Gan Latvijas gan arī vairāku citu valstu skatītāji festivāla Labākā aktiera kategorijā ierindoja desmit gadus veco Feliksu Grenjē, kurš piedalījās filmā Plēsējs.

Šogad festivāla žūrija saņēma kopskaitā 1565 īsfilmas no 73 valstīm. Pēcāk no tām tika atlasītas deviņas finālistes.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls pasaulē notiek jau 21.gadu. Šā gada festivāla programma ir īpaši daudzveidīga - skatītājiem būs iespēja redzēt dažādu žanru īsfilmas, sākot no melnās komēdijas līdz šausmu filmai, no animācijas līdz drāmai un kara epikai. Festivāla programmā iekļautas filmas no Lielbritānijas, Jaunzēlandes, ASV, Kosovas, Vācijas, Ungārijas, Kanādas un Austrijas.

Pagājušajā gadā pirmo reizi festivāla vēsturē starp desmit finālistiem bija filma no Latvijas - režisora Pāvela Gumennikova īsfilma Sarauj, Just!, kuras galvenās lomas izpildītājs Aleksandrs Ronis saņēma visas pasaules skatītāju novērtējumu kā festivāla labākais aktieris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja