Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Noslīgt datos, ierakties dzīvē

Ar režisora Nataniela Kāna dokumentālo filmu Visam ir cena (The Price of Everything, 2018) piektdien plkst. 19 Kuldīgas Mākslinieku rezidencē tiks atklāts ikgadējais Dizaina filmu festivāls, kas norisināsies 3. un 4. augustā.

Vakara turpinājumā šajā pašā vietā tiks izrādīts franču kinoleģendas Anjēzes Vardas un viņas tautieša fotogrāfa JR kopdarbs Sejas, ciemi (Faces, Places, 2017), kurā iemūžināts viņu ceļojums pa Francijas ciematiem. Dienas noslēgumā brīvdabas kinoteātrī Goldingen Knight Cinema būs skatāma režisores Mauras Akselrodas filma Mauricio Katelāns. Tūlīt būšu atpakaļ (Maurizio Cattelan: Be Right Back, 2016), kas ierokas šī itāļu mākslinieka provokatīvajā un vienreizīgajā karjerā.

Dizaina filmu festivāls turpināsies sestdien ar radošo darbnīcu ģimenēm, kuras laikā būs iespēja apzīmēt auduma maisus. Pēc tam sekos publiskās pusdienas, lai aizsāktu sarunas par tādām tēmām kā dizains, tehnoloģijas, nākotnes roboti un citām. Šajā dienā notiks arī lekcija, ko piedāvās Riga TechGirls pārstāve Alise Dīrika, un tiks demonstrētas trīs filmas. Viena no tām būs Noslīgt datos (You’re Soaking in It, 2017), kas atklāj aizkulises procesiem, kā tiek iegūta personīgā informācija no mūsu tālruņiem, datoriem, lai veidotu reklāmas, kas ietekmē mūsu izvēles tieši tajā brīdī, kad esam tam visvairāk gatavi. Otra – Bezmaksas pusdienu sabiedrība (Free Lunch Society: Come Come Basic Income, 2017), kas sniegs padziļinātu ieskatu par garantēta minimālā iztikas minimuma idejām un meklēs skaidrojumus, iespējas un pieredzes, kā to ieviest. Autori cenšas saprast, vai šī ir kā tālredzīga reforma vai sociāli romantiska kreiso utopija. Šī gada festivāls noslēgsies ar filmu Slava sēram (Brimstone & Glory, 2017) par mazu pilsētu Meksikā, kur katru gadu par godu svētajam Sanhuanam vairāki desmiti ģimeņu rīko unikālas pirotehnikas svinības ar milzu uguņojošiem buļļiem. Gan pirmās, gan otrās dienas izskaņā visi interesenti tiek gaidīti uz vakara ballīti.

Ar visu Dizaina filmu festivāla programmu var iepazīties interneta vietnē www.kinobize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja