Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rvīns Varde LTV vadīs vides raidījumu Zaļgalvis

No 10. janvāra ik svētdienu plkst. 18.15 LTV būs skatāms jauns vides raidījums Zaļgalvis, ko veido interneta žurnāls Satori sadarbībā ar VFS films studiju, informēja raidījuma veidotāji.

Jauno raidījumu vadīs rakstnieks un dabas vērotājs Rvīns Varde. Katrā sērijā viņš tiksies ar kādu dabas pazinēju, mākslinieku vai sabiedrībā zināmu cilvēku, lai uzdotu jautājumus par vidi, dalītos stāstos un saprastu, kā dzīvot dabai draudzīgāk. Katra Zaļgalvja sērija būs 14 minūšu gara, pirmajā sezonā tiks izrādītas 10 sērijas.

Pirmajās trīs sērijās skatītāji dosies līdzi Rvīnam Vardem uz mežonīgo brīvdabas izstādi Savvaļa pie mākslinieka Andra Eglīša, kopā ar trīs zinātniekiem izstaigās purvu, lai saprastu, vai no tā vērts baidīties, kā arī viesosies pie Zanes Eniņas, lai saprastu, kāpēc pilsētnieki pārcēlās uz laukiem.

"Dažs saka – daba un cilvēku pasaule esot nošķiramas. Man nav pamata tā domāt, jo, trinoties pa pasauli, redzu – mūsu suga uzvedas kā dabā ierasts. Konfliktējam un adaptējamies, dodam un ņemam, radam un reaģējam. Rvīns Varde ir ļoti vērtīgs sugas īpatnis. Vienlīdz labi jūtas gan pašapmeties purvā uz nedēļu, gan kaisot izmeklētus kultūrcitātus pār sarunbiedriem. Viņš pārzina ne vien Sumatras varžu nārsta paradumus, bet arī latviešu valodas rotaļnieka prieciņus. Vienvārdsakot – īsts abinieks. Lielisks ceļabiedrs, lai dotos ciemos pie cilvēkiem, kas ar savu dzīvesstilu mums var šo to atklāt par cilvēces un dabas attiecībām," par raidījumu stāsta režisors Uģis Olte, kurš darbojies pie tādiem populāriem izglītojošiem raidījumiem kā Adreses un Literatūre.

Līdzās LTV izrādītajam raidījumam Satori interneta žurnālā tiks veidota arī rakstu un podkāstu sērija, kurā par raidījumā apskatītajiem jautājumiem padziļināti spriedīs eksperti, tā sniedzot interesentiem plašāku informāciju un vērtīgus padomus.

Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja