Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Iznācis žurnāla Arterritory sarunas otrais numurs

Oktobra izskaņā mākslas un kultūras portāls Arterritory.com ir laidis klajā žurnāla Arterritory sarunas numuru drukātā formātā, kurā apkopotas spilgtākās portāla intervijas 2013. gadā.

Šī gada laikā portāla žurnālisti klātienē tikušies un sarunājušies ar virkni mākslinieku, kuratoru, kritiķu un kolekcionāru, kuru vārdi ir intriģējoši un zīmīgi gan Baltijas, Skandināvijas un Krievijas teritorijā, gan pasaules mākslas un kultūras ainā kopumā.

Izdevumā var lasīt intervijas ar tādām spilgtām mūsdienu kultūras personībām kā flāmu mākslinieku Janu Fabru, kurš strādā gan vizuālās mākslas, gan teātra, dejas, performanču un operas teritorijās, vienu no pazīstamākajām somu māksliniecēm, pionieri somu videomākslā Eiju Līsu Ahtilu, dāņu stārhitektu Bjarki Ingelsu, kurš "vainojams" pie tā, ka ikoniskā skulptūra Mazā nāriņa uz laiku tika izvesta uz Ķīnu, kur EXPO 2010 ietvaros prezentēja Dāniju klātienē; pasaulslaveno mākslas kuratoru Hansu Ulrihu Obristu, kura vārds mākslas aprindās komentārus neprasa, Berlīnes galeristu Mihaelu Fuksu, beļģu gleznotāju Liku Tijmansu, igauņu mākslinieku Raulu Kurvicu, arhitektu Pjēru Vitorio Aureli, galerijas Marlborough Contemporary vadītāju Endrū Rentonu, kurš ir izveidojis dažas no visievērojamākajām mūsdienu mākslas kolekcijām Eiropā, čehu skulptoru - šovmeni Deividu Černiju, kurš pirmoreiz starptautisku publicitāti izpelnījās 1991. gadā, pārkrāsojot Prāgā izstādīto padomju tanku rozā krāsā, Viļņas Laikmetīgās mākslas centra vadītāju Ķēstuti Kuizinu, Valsts Laikmetīgās mākslas centra Maskavā māksliniecisko vadītāju Leonīdu Bažānovu, dāņu mākslinieku Ingaru Dragsetu, vienas no nozīmīgākajām laikmetīgās mākslas privātkolekcijām Eiropā īpašnieku – kolekcionāru Tomasu Olbrihtu, kā arī latviešu mākslinieci Maiju Kurševu un diriģentu Andri Pogu.

Arterritory sarunas izdotas kā trīs atsevišķi izdevumi latviešu, angļu un krievu valodā. Izdevumu vizuālo tēlu radījusi Tundra un mākslinieks Kirils Kirasirovs, kas pazīstams kā viens no spilgtākajiem grafiskā dizaina pārstāvjiem Latvijā. Arterritory sarunas saturiskā formāta veidotāji ir portāla radošā komanda, bet izdevumu koncepta autores ir Arterritory.com direktore Una Meistere un radošā direktore Daiga Rudzāte.

Arterritory sarunas #2 tiks izplatītas bez maksas izglītības iestādēs, kafejnīcās, mākslas galerijās, muzejos – gan Latvijā, gan Baltijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja