Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 14. jūnijs
Saiva, Santis, Sentis, Tija, Saivis

Iznākusi grāmata – sarunas ar pāvestu Benediktu XVI

Tagad arī latviešu valodā var iepazīties ar citviet pasaulē jau plašu atzinību guvušo žurnālista Pētera Zēvalda grāmatu Pasaules gaisma, kas veidota kā saruna ar pāvestu Benediktu XVI - Katoliskās Baznīcas vadītāju. Līdz šim grāmata iznākusi vācu, poļu, itāļu un angļu valodā. Latviešu izdevumu var iegādāties grāmatnīcās un katoļu draudzēs, portālam Diena.

lv pavēstīja izdevēju pārstāvji.Grāmatu Pasaules gaisma latviešu valodā ar Baltic International Bank finansiālu atbalstu klājā laidusi izdevniecība Vox Ecclesiae sadarbībā ar izdevniecību Pētergailis. Ieņēmumi no grāmatas tirdzniecības tiks atvēlēti nākamajiem Romas katoļu baznīcas Latvijā izglītojošajiem projektiem. „Pirmo reizi pasaules vēsturē pāvests atbild uz jautājumiem personiskā un tiešā intervijā. Acīmredzot tam ir nopietns iemesls,” stāsta Rīgas arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Viņš norāda, ka Benedikta XVI priekšgājējs Jānis Pāvils II, nespēdams atvēlēt laiku intervijai ar itāļu žurnālistu Vittorio Messori klātienē, uz viņa jautājumiem atbildējis rakstiski - tā tapusi grāmata Pārkāpjot cerības slieksni, kas drīz vien kļuva par bestselleru un izraisīja lielu interesi arī to cilvēku vidū, kas nav kristieši.„Benedikts XVI ir ņēmis vērā Jāņa Pāvila II pieredzi, un tā kā ir pārliecināts, ka pašreiz izšķiras pasaules liktenis, vēlas izmantot visus iespējamos veidus, lai uzrunātu un pamudinātu cilvēkus ietekmēt apkārt notiekošos procesus,” skaidro Z. Stankevičs. „Šī ir izcila grāmata par fundamentālām mūsu esamības lietām šolaiku pasaulē. Tā nepastarpināti sniedz atbildes uz jautājumiem gan par gluži personīgām, gan visas Katoliskās Baznīcas tēmām, par sabiedriskiem, politiskiem un ekonomiskiem procesiem pasaulē, nevairoties no pretrunīgām, polemiskām un nepatīkamām lietām,” stāsta grāmatas literārais redaktors, bijušais Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla Alberts Sarkanis.„Grāmata uzrunā visplašāko lasītāju loku. Gan ticīgie, gan šaubīgie, gan arī neticīgie, lasot šo grāmatu, sāks apsvērt, ko viņi īsti zina par pāvestu Benediktu XVI, Katolisko baznīcu un tās nākotni,” norāda Ilona Guļčaka, Baltic International Bank valdes priekšsēdētāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Talanta laiks

Mūsu priekšā ir talants – jaunais soprāns Etīna Saulīte. Tālāk ir jādarbina vispārzināmā formula, saskaņā ar kuru desmit procentiem talanta ir jāpievieno deviņdesmit procentu darba

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja