Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Karību jūras pirāti: no Kannām uz Rīgu

Filmas Karību jūras pirātu jaunā, jau ceturtā laidiena pirmizrāde pirms dažām dienām notika Kannu festivālā. Piektdien, 20. maijā, filma nonāks uz Latvijas kinoekrāniem.

Neizliksimies, ka Karību jūras pirātiem. Svešajos krastos būtu diži vajadzīgas negatīvas recenzijas vēl pirms filmas aiziešanas kinoteātros. Tikpat labi kinobiznesa tīģeris, filmas producents Džerijs Brukhaimers, kura prātā dzimst neprātīgas, taču zvērīgi ienesīgas formulas (Pirāti, nebeidzamais seriāls CSI utt.), varētu iztikt bez Kannu festivāla. Galu galā trīs iepriekšējās Brukhaimera filmas par Karību jūras pirātiem ir sapelnījušas apmēram 2,6 miljardus dolāru. Tātad tie, kuri šos miljardus Brukhaimeram & Co. ir veltījuši, visticamāk, būs gatavi piesviest vēl bišķi – gan uz Džoniju Depu paskatīties, gan vecā stāsta jaunajās skaņās ieklausīties.

Kā tad skan stāsts par Karību jūras pirātiem. Svešajos krastos? Kas jauns, kas negaidīts? Protams, 3D elements, kas iekļaujas visaptverošajā Holivudas modē lietot šo tehnisko paņēmienu, kur vajag un kur ne. Ir arī daži citi jaunumi – filmas sākuma sēriju (iznāca 2003., 2006., 2007. gadā) romantisko jauniešu pāris aktieri Keira Naitlija un Orlando Blūms ir aizsūtīti pelnītā atpūtā, viņu vietā pozitīvi romantisko līniju filmā uztur nāriņas Sirēnas un sludinātāja lomas tēlotāji – jaunie aktieri Astrīda Beržē-Frisbija un Sems Klaflins.

Starp filmas zvaigžņu pāri – Džoniju Depu un Penelopi Krusu, Džeku Sperovu un temperamentīgo Andželiku, – jūtu ķīmija ir daudz pieticīgāka nekā starp filmas jauniņo nāru un sludinātāju. Tie, kuri detalizēti pārzina Karību jūras pirātu sižetiskās peripetijas, zina, ka starp šiem varoņiem nebūt nevalda tikai harmoniska abpusēja jūsma. Jaunajā filmā starp Sperovu un Andželiku jāsprēgā mīlas un naida attiecībām. Diemžēl uz ekrāna no tā visa ir vien pablāvs atspulgs – vai vismaz pierādījums, ka abi aktieri nav atraduši īstu saspēles azartu. Kāpēc – to nu Kannu preses konferencē neviens tā arī neuzdrīkstējās viņiem pavaicāt.

Vairāk lasiet žurnālā  Izklaide TV ceturtdien, 19. maijā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja