Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Kventins Tarantīno atradis jaunu rotaļlaukumu - II Pasaules kara laiku

Trešdiena Kannu festivālā - pirmizrāde Kventina Tarantīno filmai "Bēdīgi slavenie mērgļi"/"Inglourious Basterds", filmai, kam bija piešķirts lielā notikuma statuss, to vēl pat neredzot. Iemesls tam ir arī Tarantīno Kannu festivāla mīluļa reputācija. Režisora starptautiskā slava sākās pirms piecpadsmit gadiem  kopā ar Zelta Palmas zaru filmai Lubene (1994).

Savukārt jaunajai filmai unikalitātes padrēbi nodrošina kaut vai fakts, ka Tarantīno, šis azartiskais, lielais bērns, pirmo reizi pievērsies vēsturiskam materiālam.

Filmas darbība norisinās nacistu okupētajā Francijā. 1941.gads. No asinspirts, pagrabā paslēpušās ebreju Dreifusu ģimenes apšaušanas, izdodas izbēgt vien Šosannai – jaunai, blondai meitenei (Melānija Lorēna).

Šajā pat laikā Amerikā kāds  leitnants vārdā Aldo Reins (Breds Pits) ar fanātisku spīdumu acīs, aģitēs skalpēt nacistus bez žēlastības – šāds uzdevums ir dots īpašajai desantnieku vienībai, kas tiek trenēti slepenai misijai nacistu okupētajā Francijā.

1944.gads. Šosanna vairs nav Šosanna, bet gan neliela kinoteātra īpašniece, par kuru, viņai pašai negribot, sāk interesēties kaismīgs pielūdzējs – nacistu virsnieks. Pateicoties viņa aktivitātēm – noorganizēt propagandas filmas pirmizrādi meitenes kinoteātrī, Šosannai dzimst plāns, kuru viņa gatava īstenot ar drauga – tumšādaina kinomehāniķa palīdzību. Viņa sadedzinās fašistus kopā ar savu kinoteātri! Nešaubieties ne mirkli, sava misija būs arī Pita vadītajiem atriebējiem.

Filmā neiztikt bez teatrāliem Hitlera monologiem, naturālām skalpēšanas ainām u.c. Aizkustinoši, ka Tarantīno apsēstība ar kino ir atradusi iespēju izpausties arī šādā materiālā. Kaut izvērtēt Tarantīno sasniegumus vēsturiskajā lauciņā ir bezjēdzīgi. Ja esat redzējuši neseno Toma Krūza "Valkīru", tad salīdzinājumā ar "Bēdīgi slavenajiem mērgļiem" tā šķiet vēsturiskās precizitātes un augstās drāmas paraugs! Pagaidām viss. Vairāk rītdienas laikrakstā Diena. Filmas garums ir pamatīgs – 2 stundas 40 minūtes, ko nākas just.

Rīgā Tarntīno mērgļi būs augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja