Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Latviešu animācijas īsfilma – Kannu kinofestivāla konkursā

Otro gadu pēc kārtas Latvija piedalīsies Kannu kinofestivāla īsfilmu konkursa programmā.  Pasaules ietekmīgākā kinofestivāla prezidents Žils Žakobs ir apstiprinājis, ka festivāla skatē ir iekļauta mākslinieka Jurģa Krāsona animācijas īfilma Norīt krupi, kas tapusi studijā Rija.

Tā ir pirmā animācijas īsfilma, kas izraudzīta dalībai nozīmīgajā sacensībā. Parasti īsfilmu sadaļā sacenšas aptuveni 10 īsfilmas, kuras festivāla veidotāji izraugās no aptuveni 3000 atlasei iesūtīto darbu. Kannu festivāls īsfilmu konkursā tradicionāli izrāda gan spēles īsfilmas, gan arī animācijas īsfilmas. Pērn Kannu kinofestivāla īsfilmu konkursā sacentās Lailas Pakalniņas filma Klusums.

Režisora un mākslinieka Jurģa Krāsona animācijas filma Norīt krupi ir deviņu minūšu gara ironija par samierināšanās un pakļaušanās tēmu, tā provokatīvi uzdod jautājumu – cik ilgi esam gatavi rīt krupjus un nepiedalīties savas dzīves un sociālo procesu veidošanā. J.Krāsons ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas spēlfilmu māksliniekiem, kurš darbojas arī animācijā – Norīt krupi ir viņa otrais režijas darbs. Kannu kinofestivāls norisināsies no 12.-23.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ANOTĀCIJA

Reiz kādā mazpilsētā dzīvoja “apaļie” intelektuāļi. Viņi bija gudri, labsirdīgi, tālredzīgi un veiksmīgi. Šīs veiksmes pamats – spēja norīt krupi.

Dzīvoja mazpilsētā arī “kantainie” praktiķi. Viņi bija pragmatiski reālisti – labu atdarīja ar labu, ļaunu ar ļaunu un nekādus krupjus nerija.

Mierīga līdzās pastāvēšana.

      Te kādu dienu viens “kantainais” netīšām uzzināja, ka “apaļie” rij krupjus... 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja