Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Publiskota Starptautiskā Kannu festivāla programma

Tuvojas nozīmīgākais Eiropas kinofestivāls – 66. Starptautiskais Kannu festivāls, kas šogad notiks no 15. Līdz 26. maijam. Kā ziņo festivāla organizētāji – Kannu festivāla veidotāji ir noskatījušies 1858 festivālam iesūtītās filmas, no tām festivāla programmā (tās dažādās sadaļās) iekļautas 50.

18. aprīlī publiskotā konkursa filmu programma liecina, ka par Kannu galveno balvu – Zelta palmas zaru - šogad sacentīsies 19 filmas. Konkursa programmā ir iekļauti pasaulslaveno amerikāņu režisoru Ītena un Džoela Koenu jaunākais darbs Inside Llewyn Davis (Ljuisā Deivisā), ražīgā amerikāņu režisora Stīvena Soderberga filma par geju pāri Behind the Candelabra (Aiz lustras) ar Metu Deimonu un Maiklu Duglasu, amerikāņu režisora Džeimsa Greja filma The Immigrant (Imigrants), skandalozā klasiķa Romāna Polaņska filma La Venus a la fourrure (Venēra kažokādās), kā arī Aleksandra Peina filma Nebraska. Visi nosauktie režisori daudzkārt ir piedalījušies Kannu festivāla konkursā, vairums no viņiem – arī saņēmuši tā balvas. 

Eiropas režija Kannās būs pārstāvēta ar populārā franču autora Fransuā Ozona filmu Jeune et Jolie (Jaunie un jautrie), viņa tautietes – populāras franču aktrises un režisores Valērijas Bruni Tedeši darbu Un chateau en Italie (Pils Itālijā), kā arī ar radikālā autorstila pārstāvjiem – Aleksu  van Varmerdamu no Nīderlandes ar filmu Borgman un Paolo Sorentino no Itālijas The Great Beauty (Izcilais skaistums), kā arī dāņu režisoru Nikolasu Vindingu Refnu, kurš pirms pāris gadiem ieguva Kannu festivāla balvu par filmu Drive (Brauciens) – šogad viņš startē ar filmu Only God Forgives (Tikai Dievs piedod). Programmā dāsni pārstāvēts arī Austrumu kino –  par Zelta palmas zaru sacentīsies šoka efektu cienītājs – japānis Takaši Mijike ar filmu Straw Shield (Salmu vairogs) u.c.

Kā jau ziņots, Kannu festivāla žūrijas komisiju vadīs Stīvens Spīlbergs, tā atklāšanas filma ir Beza Lurmena Lielais Getsbijs, kas teju vienlaikus ar pirmizrādi Kannās startē arī Rīgas kinoteātros. 

Festivāla "otro konkursu" – Īpašais skatiens – atklās populārās amerikāņu režisores Sofijas Kopolas režisētā filma The Bling Ring (Spožais gredzens) ar Emmu Vatsoni galvenajā lomā. Tajā iekļauta arī populārā aktiera un daudzpusīgā režisora Džeimsa Franko režisētā filma As I Lay Dying (Kad es guļu mirstot). Šo konkursu vērtēs žūrija ar dāņu režisoru Tomasu Vinterbergu žūrijas priekšsēža statusā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja