Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mobilā darbnīca: Emociju spektrs izstāžu zālē Arsenāls

No 19. februāra līdz 1. martam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls izstādes Purvīša balva 2013 ietvaros norisināsies Mobilā darbnīca: Emociju spektrs. Radošā darbnīca, kas īpaši saistoša bērniem un ģimenēm, ļaus baudīt krāsainību, sagaidot pavasari, un radīt ainavas oriģinālā tehnikā, savā interpretācijā iedzīvinot Vilhelma Purvīša plaši zināmos ziemas un pavasara dabas skatus un izstādē redzamos laikmetīgās mākslas darbus.

Balva par izcilāko sasniegumu Latvijas profesionālajā vizuālajā mākslā un izstāde LNMM izstāžu zālē Arsenāls nes latviešu glezniecības vecmeistara Vilhelma Purvīša (1872–1945) vārdu, kas Latvijas mākslas ainu bagātinājis ar sava otas rokraksta un krāsu gammas atpazīstamām dabas ainavām. Izstādes Purvīša balva 2013 norises laikā dabā pamazām būs manāmas pavasara vēsmas un atkušņa ūdeņu ainas, bet pārmaiņas tikai vēl gaidot, realizēsim tās radošā aktivitātē muzejā, sajūtas ietverot vizuālā risinājumā.

Izstādes mākslinieki pārstāv dažādas vizuālās mākslas jomas un izmanto plašu mediju spektru – gan tradicionālos izteiksmes līdzekļus (glezniecību un grafiku), gan laikmetīgākas parādības (instalāciju, objektu un videomākslu). Mobilajā darbnīcā ar neierastu materiālu palīdzību radīsim abstraktu vai reālu ainavu, veroties uz izstādes darbiem vai atmiņā uzburot Purvīša gleznas. Ikvienam būs iespēja krāsās izteikt savas emocijas un apkārtējās vides novērojumus, oriģināli transformējot tos košās kompozīcijās.
Darbu īstenošanai izmantosim guašas krāsas, ietinamo burbuļplēvi un papīru.

Mobilā darbnīca ir LNMM izstāžu zāles Arsenāls piedāvājums un aicinājums dažādu vecumu interesentu grupām – draugiem, ģimenei, skolas biedriem, interešu klubiem – pavadīt brīvo laiku, atzīmēt dzimšanas dienu vai citu nozīmīgu notikumu muzejā radošā, atraisītā gaisotnē, vienlaicīgi apgūstot un izzinot mākslas praksi.
Darbnīca ir lieliska iespēja aktuālās izstādes atmosfērā iegūt vai papildināt prasmes atšķirīgu mākslas veidu un tehniku pielietojumā, pašiem izmēģināt konkrētu mākslinieku darbības paņēmienus un, galvenais, darbojoties grupā izbaudīt kopīgo mākslas darba radīšanas prieku. Darbnīca var būt arī kā komandas saliedēšanas (team building) iespēja jebkuram darba kolektīvam. Dalībnieku skaits grupā: no pieciem līdz piecpadsmit cilvēkiem.

Mobilo darbnīcu vada izglītības programmu kuratori Arsenāla izstāžu zāles telpās. Muzeja vestibilā iespējams nobaudīt līdzpaņemtās sviestmaizes un tēju.

Grupas lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni (+371) 67 357527 vai rakstot uz e-pastu [email protected]. Līdzi ņemamie materiāli: guašas krāsas, otas, šķēres. Darbnīcas cena: LVL 2,00 no personas.

Biļešu cena: Ls 2 no personas.

Vietu skaits ierobežots. Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš pa tālruni (+371) 67 357527 vai e-pastu [email protected]. Grupām reģistrējoties vienošanās par līdzi ņemamajiem materiāliem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja