Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Latvijas Laikmetīgā mākslas muzejam izveidota unikāla paplašinātā realitāte

Nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar Capital izveidojis Latvijā pirmo arhitektūras modeļa papildinātās realitātes modeli Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejam.

Šis ir pirmais šāda veida projekts Latvijā un šādā mērogā arī Eiropā, kad aplikācijas unikālā funkcija dod iespēju plānoto ēku New Hanza kvartālā, Gustava Kluča ielā apskatīt virtuāli mērogā 1:1.

Lai izbaudītu papildinātās realitātes piedzīvojumu, apmeklētājiem jālejupielādē "LLMM" bezmaksas aplikācija iOS/App Store un Android/Google Play vietnēs.

Muzeja paplašinātā realitāte apskatāma dienas gaišajā laikā, izmantojot viedtālruni vai planšeti. Muzeja atrašanās vietā izvietoti divi stendi (skatīt kartē), kuros sniegta instrukcija par aplikācijas lejupielādēšanu un to, kādā veidā apskatāma papildinātā realitāte. Tehnisko risinājumu Pillar Capital izstrādājis kopā ar STUDIO PERSPECTIVE. Kā uzskata Pillar Capital, šāda tehnoloģija tuvākajā nākotnē dos jaunas iespējas ēku projektēšanā, lai novērtētu ēku dizainu un arhitektūras iekļaušanos pilsētvidē.

Tāpat aicinām apskatīt blakus esošajā New Hanza biroji ēkā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda organizēto izstādi “Mūsu mājas bija zeme. Uzplaukums”, kas pēdējā darbības nedēļā būs atvērta apmeklējumam arī svētku laikā līdz 19.novembrim.

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja vīzija ir kļūt par apmeklētāko laikmetīgās mākslas muzeju Baltijas valstīs, kā arī par starpreģionālas nozīmes kultūras un mākslas centru, kura veidotās izstādes tiek regulāri iekļautas arī citu valstu muzeju programmās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja