Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izstādes Bruno Vasiļevskis P.S. noslēgumā norisināsies kuratora Viļņa Vēja saruna ar Jāni Borgu un ekskursija izstādē

Līdz šai svētdienai, 28. augustam, Cēsu Izstāžu namā skatāma Cēsu mākslas festivāla izstāde Bruno Vasiļevskis P.S. Atzīmējot tās noslēgumu, šodien, 26. augustā plkst. 17.00 Cēsu apmeklētāji varēs piedalīties mākslas kuratora Viļņa Vēja sarunā ar mākslinieku un kritiķi, ilggadēju Bruno Vasiļevska draugu, Jāni Borgu. Savukārt svētdien, 28. augustā, plkst. 15.00 pirms izstādes slēgšanas kuratora Viļņa Vēja pavadībā norisināsies ekskursija Piebildes pie piebilstā.

Vilnis Vējš un Jānis Borgs piektdien sarunā apspriedīs mākslinieka personību, garajās sarunās apspriestajās tēmas, mākslas principus un "virtuves pusi". 

Savukārt svētdien ekskursijas laikā būs iespēja iepazīties ar ekspozīciju Bruno Vasiļevskis. P.S., un kuratora Viļņa Vēja pavadībā tiks izskaidrots tās izkārtojums un viņa personīgais skatījums uz Bruno Vasiļevska mākslu. Vilnis Vējš dalīsies arī savās pārdomās un skaidros izstādē uzaicināto autoru izvēli. Kuratora vadītās ekskursijas noslēgumā tiks atvēlēts laiks jautājumiem un diskusijai.

Ekskursijas centrā esošā 20. gadsimta klusās dabas visievērojamākā gleznotāja Bruno Vasiļevska izstāde Bruno Vasiļevskis. P.S. ir strukturēta trīs daļās. Pirmā daļa Bruno atspoguļo mākslinieka personību un viņa pirmsākumus mākslas pasaulē. Savukārt otrajā daļā Vasiļevskis ir apskatāmas klusās dabas un ainavas. Visbeidzot, trešā daļa jeb P.S., papildina ekspozīciju ar mākslinieciskajā izpildījumā Vasiļevskim radniecisku autoru darbiem. Šajā izstādes daļā apmeklētāju acis priecēs Imanta Lancmaņa, Jura Pudāna, Maijas Tabakas, Miervalža Poļa, Līgas Purmales, Jāņa Krieva, Līvijas Endzelīnas, Daces Lapiņas, kā arī Jāņa Blanka, Zanes Tučas un Jāņa Šneidera darbi.

Vilnis Vējš ir mākslas kritiķis, kurators, mākslinieks, publicists, scenogrāfs un Kultūras ministrijas Vizuālās mākslas padomes loceklis, kurš ar lietišķo mākslu sācis darboties 80. gados Latvijas Mākslas akadēmijā, kur vēlāk ieguva arī scenogrāfa izglītību. Savas studiju gaitas mācības turpinājis Latvijas Kultūras akadēmijā, apgūstot audiovizuālo mākslu, bet pēc tās absolvēšanas iemēģināja spēkus reklāmas nozarē. Tajā viņš aizvadījis desmit gadus, tomēr, alkstot pēc kā radošāka, pievērsies glezniecībai, izstādot vairākas personālizstādes. Savus spēkus viņš iemēģinājis arī teātra pasaulē, kur pēc Vēja dramaturģijas iestudētas tādas izrādes kā Svešinieki vilcienā, Īsie, zibsnīgie mirkļi un Te sākās nakts.

Lai iegūtu plašāku informāciju par mākslas festivālu Cēsis 2022, apmeklējiet www.cesufestivals.com vai festivāla lapu Facebook.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja