Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Burvis no Ozas zemes sola multimediālus pārsteigumus

Uzvedums paredzēts kā multimediāla muzikāla pasaka ģimenēm ar vadmotīvu, ka nekur nav tik labi kā mājās un ka savu sapņu piepildījums ir katra paša ziņā, - sestdien, 29. martā, plkst. 12 un 17 mūzikas namā Daile notiks mūzikla Burvis no Oza zemes jauniestudējuma pirmizrāde.

Komponista Valta Pūces un dzejnieka Pētera Brūvera kopdarbs ir veidots pēc amerikāņu autora Laimena Frenka Bauma slavenā stāsta motīviem un Daces Pūces režijā piedzīvos savu trešo versiju. "Melodiskas un skaistas dziesmas - es varu galvot, ka no šīs izrādes bērni ies mājās dungodami," teic Ieva Sutugova, kura piedzīvojumiem bagātajā mūziklā atveido galveno lomu. Dziedātāja atklāj, ka spēlēt Dorotiju viņai palīdz pirms diviem gadiem komponista Jāņa Lūsēna un dzejnieces Ineses Zanderes mūziklā Sniega karaliene gūtā pieredze. "Tēlot bērnu ir diezgan grūti," atklāj Ieva Sutugova, kura toreiz atveidoja Gerdu.

"Viņa ir ļoti apņēmīga meitene," dziedātāja raksturo savu jauno varoni, kura šajā stāstā dodas neparastā ceļojumā, - vēja nesta, mazā Dorotija kopā ar sunīti Toto nokļūst tālu prom no mājām. Meklējot ceļu atpakaļ, viņi sastop Putnubiedēkli, Dzelzs Malkascirtēju un Gļēvo Lauvu. "Mamma viņai ir iemācījusi, ka pret visiem ir jābūt draudzīgai un ka nevienam nedrīkst darīt pāri," piebilst dziedātāja, kuras varone savā ceļā satiek ne tikai draugus, bet arī ienaidniekus. Kopā ar ceļabiedriem viņa mācās pārvarēt vājumu, bailes un trūkumus. "Mājās viņa atgriežas daudz gudrāka," uzskata Ieva Sutugova, kurai piedalīšanās mūziklā Burvis no Oza zemes sagādā daudz pozitīvu emociju.

Pārējos varoņus spēlēs Antons Zamišļjajevs, Uģis Roze, Ieva Akuratere, Aija Vītoliņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Ralfs Eilands, Niks Matvejevs, Atis Ieviņš un Valts Pūce. "Viņš būs burvis!" komponista lomu atklāj dziedātāja. Izrādē darbosies arī horeogrāfijas un mūziķu grupa Lienes Gravas un Jāņa Miltiņa vadībā. Viņi visi skatītājiem piedāvās līdz šim Latvijā neredzētu darbu, kas izkāps ārpus ierastajiem teātra mākslas rāmjiem un pietuvosies kinožanram - aktieru darbošanās uz skatuves un maketi - šo abu saskaitāmo kopsumma būs vērojama uz lielā ekrāna, radot ilūziju, ka mūzikla varoņi ir nokļuvuši mežā, magoņu laukā vai citā vietā.

"Tas prasa milzīgu precizitāti, un jāmobilizējas darbam par visiem simt procentiem," uzsver Ieva Sutugova, jo viss ir izskaitļots līdz pēdējam centimetram. Piemēram, ir jāuzmanās, lai kādam roka nepaliek ārpus kadra. "To ir grūti aprakstīt - vienkārši ir jānāk un jāskatās," aicina dziedātāja. Nākamā izrāde - 30. martā plkst. 12.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja