Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Džeza astoņkājis pie klavierēm. Dzintaros Viesojas pianists, dziedātājs, komponists Maikls Kaešamers

Eiropas turnejas ietvaros vienīgo koncertu Latvijā šonedēļ sniegs kanādiešu džeza, boogie-woogie un blūza pianists un dziedātājs Maikls Kaešamers – unikāls talants un spēcīga personība, kura uzstāšanās klausītājiem ir īsts, emocionāli piepildīts piedzīvojums. Viņš uzstāsies Dzintaru mazajā koncertzālē ciklā Jūrmala Jazz 5. martā plkst. 19.30, muzicējot kopā ar trio, kura dalībnieki ir Konrāds Herbolchaimers (kontrabass) un Štefans Dāms (bungas).

Maikls Kaešamers ir vācu izcelsmes kanādiešu pianists, dziedātājs, dziesmu autors un producents, kura radošo pašizpausmi neierobežo ne mūzikas žanri, ne mūzikas industrijas virziens. Viņš ir sava ceļa gājējs, kurš iekaro publikas simpātijas, nekalpojot komercijai un radot tādu mūziku, kurai vispirms jāpiepilda viņa paša izvirzītās augstās prasības. Pateicoties gadu gaitā izkoptajam talantam, Maikla mūzika ir melodiski bagāta un klausītājiem viegli uztverama. Līdztekus aktīvajai koncertdarbībai Maikls Kaešamers ieraksta arī mūzikas albumus. Viņa debijas albums Blue Keys tika izdots 1996. gadā, kad viņš kopā ar ģimeni tikko bija pārcēlies no dzimtās Vācijas uz Kanādu. Savukārt Something New, kas nāca klajā 2018. gadā un kuru pasaulē izplata True North Records, ir jau divpadsmitais mūziķa CD. Tajā viņš dalās sava muzikālā ceļojuma skaistākajās un skaudrākajās atmiņās, desmit savos oriģināldarbos vēstot par mīlestību, dzīves jēgu, ceļošanu un politiku. Šajā albumā mūziķis iesaistījis īpašus viesus. Viens no viņiem ir ilggadējais amerikāņu rokgrupas The Rolling Stones taustiņinstrumentālists Čaks Līvels. Īpaši būtiska ir saikne ar Ņūorleānas džezu, ko albumā pārstāv leģendārie vecmeistari Džordžs Porters un Džonijs Vidakovičs. Ņūorleānas jeb Big Easy skanējums ir Maikla Kaešamera mūzikas DNS pamats, jau kopš viņš pusaudža gados, vēl dzīvodams Vācijā, uzsāka boogiewoogie pianista karjeru. Viņš atklāj: "Es augu, klausoties Ņūorleānas mūzikas ierakstus, kuri bija manam tēvam. Kad pats 26 gadu vecumā aizbraucu uz Ņūorleānu, tas mainīja visu manu dzīvi. Spēlējot ar turienes meistariem, sapratu, ka mūzika vispirms ir vēstījums par sajūtām." 

Divdesmit divus gadus ilgajā karjerā Maikls Kaešamers izpelnījies ne tikai skatītāju mīlestību, bet arī kritiķu atzinību. Viņu augstu novērtējuši tādi cienījami izdevumi kā The Times Herald, Toronto Star, Downbeat Magazine, holandiešu Blues Magazine, Badische Zeitung un franču Musiczine. Viņš astoņas reizes nominēts Juno balvai, ko jau divreiz arī saņēmis, un piecreiz izvirzīts Rietumkanādas Mūzikas balvai, četrreiz iegūstot arī pašu šo apbalvojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja