Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Koncertstāstu sērijā Koncerts pirmajā rindā uzstāsies Raimonds Pauls, Dināra Rudāne, Aija Vītoliņa un Vladislavs Nastavševs

Kultūrtelpā Hanzas perons, turpinās ekskluzīva klātienes koncertstāstu sērija Koncerts pirmajā rindā. 28., 29. un 30. maijā tajā uzstāsies attiecīgi pianists Kārlis Lācis ar dziedātāju Aiju Vītoliņu, Maestro Raimonds Pauls ar dziedātāju Dināru Rudāni, kā arī pianists Artjoms Sarvi un basists Edvīns Ozols, un teātra režisors Vladislavs Nastavševs, informēja koncerta rīkotāji.

Ņemot vērā pulcēšanās ierobežojumus, katru pasākumu varēs apmeklēt tikai 20 klausītāji, tādēļ mākslinieki vienā dienā piedāvās trīs koncertstāstus, kas katrs ilgs 45 minūtes.

28. maijā uzstāsies pianists un komponists Kārlis Lācis kopā ar šarmanto skatuves lēdiju Aiju Vītoliņu. Lāča un Vītoliņas muzikālie ceļi krustojušies jau kopš 2006. gada. Abu sadarbības rezultāts dzirdams albumā Ziedonis. Lācis. Sievietes, teātra izrādē Romeo un Džuljeta, dziesmās ar Māras Zālītes vārdiem, grupas Tango Sin Quinto diskā Klusums un vēl citos muzikālajos projektos.

Lācis radījis plašu muzikālo materiālu – dziesmas, kas rakstītas īpaši Aija Vītoliņas vokālam, taču vēl nekad nav izskanējušas vienkop. Koncerstāsta klausītājiem būs unikāla iespēja pirmo reizi dzirdēt abu mākslinieku sadarbībā tapušos oriģināldarbus īpaši pasākumam veidotajā programmā.

"Nespējam vien sagaidīt 28. maiju un iespēju tikties klātienē!" sajūsmu neslēpj Vītoliņa. "Šī programma būs kā pirmatskaņojums manam un Kārļa kopīgajam ceļojumam mūzikā. Pirmo reizi un tikai īpaši pirmajā rindā sēdošajiem. Tā būs sengaidīta atkalsatikšanās citam ar citu un ar mūsu mīļajiem klausītājiem."

29. maijā uzstāsies ne mazāk šarmantā dziedātāja Dināra Rudāne, iesākot šīs dienas pasākumus kopā ar koncertstāstu sērijas īpašo viesi Maestro Raimondu Paulu, bet nākamajos divos saspēlējoties ar vienu no virtuozākajiem Latvijas džeza pianistiem Artjomu Sarvi un ekspresīvo basistu Edvīnu Ozolu.

Raimonda Paula un dziedātājas Dināras Rudānes sadarbība bijusi krāšņa – nospēlētas kopīgas publikas pieprasītas koncertprogrammas un augstu novērtēts albums Viņa un Viņš. Maestro īpaši Dinārai komponējis dziesmas, kas visizteiksmīgāk atklāj solistes koloratūrsoprāna balsi un tās plašo diapazonu. Ekskluzīvajā koncertstāstā 20 skatītājiem plkst. 18 izskanēs programma, kurā apvienoti spilgtākie abu mākslinieku muzikālās  koprades mirkļi – gaišas romantikas piestrāvotas kompozīcijas, kaisles pilnas balādes un virtuozitātes paraugstunda.

Savukārt plkst. 19.30 un 21 Dināra Rudāne apņēmusies pierādīt, ka tik tiešām spēj nodziedāt jebko. Trio Rudāne-Sarvi-Ozols programma tiek gatavota kā intīma, samtaina un visiem paletes krāsu toņiem piesātināta muzikāla kolāža, kurā ieskanēsies gan džezs un liriskas romances, gan jaunradīti aranžējumi pasaules mūzikas hitiem un pat opermūzika. Muzikālo programmu vieno tēma par kopā būšanu tās plašākajā nozīmē – mīlestību, ilgām un satikšanās prieku.

"Viss, kas nav ierakstīts, paliek starp mums!" pārsteidz Rudāne. "Ko tas nozīmē? Atnāciet uz mūsu koncertstāstu un noskaidrosim to kopā. Būsim tieši tik mazā un draudzīgā kompānijā, lai viss notiekošais paliktu starp mums…"

30. maijā savu dziesmu programmu piedāvās teātra režisors, komponists un mūziķis Vladislavs Nastavševs. Viena no viņa radošā stila iezīmēm teātrī ir visu izrādes elementu organiska saplūšana, jo Nastavševs darbojas arī kā scenogrāfs un mūzikas autors. Plus viņš pats izpilda savas dziesmas. Režisors komponējis dziesmas ar Ivana Buņina vārdiem, kas koncertstāstā izskanēs līdzās skaņdarbiem ar Semjona Haņina rakstīto liriku.

Programmas visjaunākā kompozīcija būs dziesma ar Sergeja Uhanova dzeju. Tiks arī atskaņotas dziesmas no jaunākās Nastavševa izrādes Rīgas Krievu teātrī – Piecas dziesmas pēc atmiņas ar mākslinieku apvienības Orbīta dzejnieku tekstiem. Un koncertstāsts nebūtu pilnīgs bez Mihaila Kuzmina un Federiko Garsijas Lorkas klātbūtnes.

"Es neatdalu mūziku no teātra," saka Nastavševs. "Bieži dziesmas kļūst par sava veida emocionālām skicēm manām turpmākajām izrādēm. Tās ir tādas kā akvareļu skices. Koncertstāsta laikā Hanzas peronā tiks izpildītas vairākas no šīm dziesmām. Tiksimies pirmajā rindā!"

Koncertstāstu sērijā Koncerts pirmajā rindā mūziķi ne tikai izpilda savus un citu komponistu skaņdarbus, bet arī pastāsta stāstus no savas radošās dzīves, uztverot šo kā tikšanos ar uzticīgākajiem klausītājiem mājīgā un akustiski labskanīgā vidē.

Pasākumu laikā tiek ievēroti visi valstī noteiktie drošības noteikumi. Skatītājiem atvēlētas vietas pie atsevišķiem galdiņiem. Pie katra atļauts sēdēt tikai vienam vai, vienas mājsaimniecības pārstāvju gadījumā, diviem cilvēkiem. Uz galdiņiem sagatavotas vīna glāzes atraisītākai koncertstāstu baudīšanai, un tie izvietoti tā, lai, atbilstoši sērijas nosaukumam, ikviens tik tiešām var sajusties kā koncerta pirmajā rindā sēdošs, izbaudot gan lielisku dzirdamību un redzamību, gan acu kontaktu ar iecienītajiem mūziķiem.

Sēriju Koncerts pirmajā rindā rīko pasākumu aģentūra Ideju institūts, kultūrtelpa Hanzas perons un tehniskā kompānija GaCo.

Biļetes bilesuserviss.lv

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja