Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kopīgā koncertā Rīgā uzstāsies pianists Reinis Zariņš un čellists Kristaps Bergs

Nākamās nedēļas, izskaņā, 9. oktobrī, Mazajā ģildē plkst. 18 notiks koncerts, kurā piedalīsies divi pašmāju pasaules mēroga mūziķi - pianists Reinis Zariņš un čellists Kristaps Bergs -, informēja biedrības Mākslas pieskāriens valdes priekšsēdētāja Evija Kūlmane.

Koncerts Duo Zariņš&Bergs dos iespēju dzirdēt divus izcilus solistus īpašā programmā, kurā abi instrumenti tiks parādīti kā līdzvērtīgi. Koncerta ideja ir apvienot emocionāli piesātinātus, dažādus un spilgtus skaņdarbus, kas klausītājus piesaista ar plašu krāsu gammu.

Koncerta programmā izskanēs trīs mūzikas dižgaru - Ludviga van Bēthovena, Leoša Janāčeka un Sergeja Rahmaņinova - radītas kompozīcijas.

Pianists Reinis Zariņš līdz šim laurus plūcis 11 starptautiskos pianistu konkursos. Pašlaik mūziķis klausītājus priecē ar savu spēli Eiropā, Ziemeļamerikā un arī Dienvidāfrikā. Pianists ir absolvējis ar izcilību gan Jēla Universitātes mūzikas skolu, gan Londonas Karalisko mūzikas akadēmiju.

Arī čellists Kristaps Bergs ir ieguvis plašu starptautisku atzinību un ir pieprasīts mūziķis, kurš ar savu talantu, virtuozitāti un šarmu sajūsminājis klausītājus daudzviet pasaulē. Ilgus gadus Vīne bija čellista studiju, koncertdarbības un dzīvesvieta, bet šā gada maijā Bergs uzvarēja konkursā uz prestižo Briseles filharmonijas orķestra čellu koncertmeistara vietu, un jau septembrī viņš sāks pildīt koncertmeistara pienākumus Briseles filharmonijas orķestrī. Bergs ir arī daudzkārtējs starptautisku konkursu laureāts.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja