Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Labākais no labākā tūrē trīs pilsētās. Čellu trio Melo-M uzstājas ar sava plašā repertuāra izlasi

Labākais no labākā. Šādu programmu, kurā gaidāmi aizraujoši, emocionāli piesātināti koncerti, populārais čellu trio Melo-M spēlēs savā Latvijas pavasara turnejā.

Turneju Labākais no labākā mūziķu apvienība aizsāks Valmieras Kultūras centrā 26. aprīlī plkst. 19.00, turpinās Liepājas koncertdārzā Pūt, vējiņi! 31. maijā plkst. 19.00 un Jelgavas brīvdabas koncertzālē Mītava Pasta salā 16. jūnijā plkst. 19.00. Savukārt vasaras vidū 9. jūlija vakarā Rīgā Mežaparka Lielajā estrādē notiks Melo-M mega orķestra lielkoncerts, kurā vienkopus muzicēs 135 čellisti.

Čellu trio sastāvā spēlē trīs akadēmiski izglītoti mūziķi – Miķelis Dobičins, Kārlis Auzāns, Jānis Pauls – un bungu virtuozs Miķelis Vīte. Atbilstoši programmas nosaukumam izveidota grupas repertuāra izlase. "Koncentrēta esence no visa mūsu lielā skaņdarbu klāsta. Iesim cauri gadiem un skatīsimies, kas ir labākais no labākā, kas aizķēries. Ir jau gana daudz, no kā izvēlēties, jo Melo-M pastāv jau 19 gadu," stāsta trio līderis Kārlis Auzāns. "Mūsu koncerts būs ļoti krāsains – gan ar oriģinālmūziku, gan popmūzikas, rokmūzikas un dažiem tautas mūzikas hitiem. Būs sen nedzirdēti skaņdarbi no mūsu pirmajiem albumiem, kurus diezgan ilgu laiku bijām nolikuši plauktā, piemēram, Boney-M dziesma Daddy Cool vai vācu popgrupas Nena pretkara dziesma 99 Red Balloons. Savukārt slavenā grieķu taustiņinstrumentālista un komponista Vangeļa (īstajā vārdā Evangels Odisejs Papatanasiu, 1943–2022) skaņdarbs tikai šogad nokļuva mūsu repertuārā. Būs arī mani oriģinālskaņdarbi, kurus esmu sacerējis Melo-M. Tāpat gaidāms ieskats tautas mūzikas sajūtās." Kad šī programma nesen atskaņota Lietuvā Viļņas Sv. Katrīnas katedrālē, publika sarīkojusi stāvovācijas. Decembrī būs uzstāšanās Kauņā un Palangā.

9. jūlija lielkoncertā, kurā Melo-M reizi divos gados pulcē jaunos čellistus no visas Latvijas, šoreiz būšot rekordliels sastāvs. "Tam jābūt kaut kam episkam, vienreizējam un īpaši emocionālam gan spēlētājiem, gan klausītājiem. Pašlaik pieteikušies 135 jaunie čellisti – Mūzikas akadēmijas un mūzikas vidusskolu absolventi, audzēkņi un studenti. Esam ļoti atvērti, un mums ir vislielākais prieks, ka visi aktīvi grib piedalīties. Pagājušajā reizē bija 96 čellisti. Tā viņiem ir unikāla iespēja spēlēt uz lielās skatuves ar pilnu apskaņojumu un apgaismojumu. Klasiskajiem mūziķiem šāda iespēja ir reti. Šādus koncertus rīkojam jau desmit gadus. Sākām Kongresu namā, taču tik lielam čellu mega orķestrim, kāds sapulcēsies šovasar, vietas tiešām pietiek tikai Mežaparka estrādes vidē," komentē K. Auzāns.

Biļetes uz Melo-M koncertiem – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja