Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ogres estrādē notiks Kulakova nakts

Šogad aprit 30 gadi kopš grupas Pērkons uzstāšanās Ogres estrādē, kad grupas fani koncertā gūto emociju uzplūdā, vēršoties pret pastāvošo komunistisko iekārtu, izdemolēja divus pasažieru vilciena vagonus. 22. augustā Ogrē grupas Pērkons fani aicināti uz pirmo Kulakova nakti.

"Latvijā Pērkonam ir nepārvērtējama nozīme. Būtībā tas ir vietējo rokmūziķu un publikas sociālais atpestītājs. Gari mati, tik dabiska un brīva uzstāšanās maniere un tik agresīvs, nepastarpināts un dumpīgi skaļš rokenrols nemitīgu sprādzienu, dūmu un pirotehnisku brīnumu pavadībā kā nevienam. Un pats galvenais – Pērkons ir grupa ar tik konsekventu tekstu (lielākoties Māra Melgalva) izvēli un ar tik nepārprotamu un atklātu jaunības maksimālismu," saka muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

Pērkons, iespējams, ir vistitulētākā grupa Latvijā: tajā spēlē divi Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki – Ieva Akuratere, kura saņēmusi arī Draudzīgā Aicinājuma medaļu, un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu goda pilsonis -, trīs Jūrmalas goda pilsoņi, un visi grupas dalībnieki apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām.

22. augustā plkst. 21 Ogres estrādē notiekošajā Kulakova naktī piedalīsies grupas Pērkons, Instrumenti, Menuets, Ogres pūtēju orķestri, koris Gaudeamus diriģenta Ivara Cinkusa vadībā. Juris Kulakovs savā festivālā piedalīties aicinājis jaunās grupas virzienā no dzimtajiem Līvāniem līdz Rīgai: Krampis (Līvāni), Šaha klubs (Aizkraukle), Rīgas Modes (Ogre), bet uz rīta pusi vinila diskotēku spēlēs DJ Dambis un Uldis Rudaks (Rīga).

Taču galvenā loma Kulakova naktī tomēr būs Pērkonam. Juris Kulakovs programmā iekļāvis visus hītus: Zaļā dziesma, Slidotava, Labu vakar, Dziesma par sapumpuroto zaru, Gandrīz tautasdziesma, Balāde par gulbi, Mana dienišķā dziesma, u.c. Kulakova naktī kopā ar Pērkonu uzstāsies arī grupas kādreizējais solists Nauris Puntulis.

Koncerta apmeklētāji Rīgā varēs nokļut ar speciāli norīkotu nakts vilcienu. Vilciena atiešanas laiks vēl tiks precizēts.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs. Pirmās 500 biļetes – 7 eiro, vēlāk – 10 eiro, pasākuma dienā – 15 eiro. VIP sektora biļete – 20 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja