Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 14. jūnijs
Saiva, Santis, Sentis, Tija, Saivis

Piedzīvot folkloru kopā ar ģimeni. Rīgā norisināsies pirmais ģimeņu folkfestivāls Taka

Festivāls Taka norisināsies sestdien, 18. maijā, visas dienas garumā Jaunajā Teikā Rīgā. Organizatori sola, ka tajā varēs pieredzēt tradicionālās pasaules un laikmetīgās pilsētvides savienošanos un vienlaikus tie būs ģimeņu kopā būšanas svētki.

"Vēlējos, lai Rīgai būtu savi folkloras svētki! Rīgā dzīvo trešdaļa Latvijas ģimeņu, un tieši ar ģimeni piedzīvot folkloru ir visbrīnišķīgāk un visjēgpilnāk. To es redzu savā ģimeņu folkloras studijā Garataka, un to mēs ar Garataku arī vēlamies parādīt pārējām Rīgas ģimenēm. Mums apkārt ir tik daudz jaunu un talantīgu etnomūziķu, tradīciju pētnieku un praktiķu, kas gatavi dalīties ar savu pieredzi un zināšanām. Tas viss mūs gan bagātina kā indivīdus, gan stiprina un vieno kā ģimenes un sabiedrību kopumā," saka Asnate Rancāne, mūziķe, grupas Tautumeitas dalībniece un nu arī pirmā ģimeņu folkfestivāla Taka idejas autore un rīkotāja.

Festivālā visas dienas garumā no plkst. 12.00 līdz 18.30 koncertos uz Strūklakas skatuves būs dzirdami tādi etnomūzikas dārgumi kā Garataka, Vilkači, Grodi, Banga, Suitu sievas, Ansis Bētiņš un Artūrs Čukurs, Dārdi, Upītes folkloras kopa, Nila Īles etnoperkusiju grupa ZemeDunn un citi.

Festivāla ietvaros norisināsies tirdziņš, sešās aktivitāšu teltīs varēs "pielaikot" kāzu un krustabu rituālus, iegūt praktiskus padomus un dziesmas Jāņu svinēšanai, iemācīties dančus, izmēģināt kādu mūzikas instrumentu, kā arī ļauties azartam prāta spēļu turnīrā. Pašiem jaunākajiem būs iespēja piedalīties bēbīšu skoliņas nodarbībās.

Festivālā Taka sadarbībā ar sarunu ciklu Aīdas istaba norisināsies arī Domnīca. Tajā varēs izzināt visu svarīgo par cilvēka mūža godiem. Domnīca būs par piedzimšanu un krustabām, seksualitāti un auglību, kāzu godiem un bedībām. Sarunās piedalīsies dažādu jomu speciālisti, bet tās vadīs LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece, folkloriste Aīda Rancāne.

Festivāla kulminācijā plkst. 19.00 multifunkcionālajā centrā Fantadroms izskanēs lielkoncerts Kur es saucu, tur skanēja!. Tajā caur režisora Oskara Pētersona un mākslinieciskās vadītājas Asnates Rancānes veidoto koncepciju varēs sajust vasaras sākuma dabas burvību un folkloras skanisko bagātību, kas raksturīga šim gadalaikam.

Uz lielkoncertu biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un tīmekļvietnē. Savukārt ieeja festivāla dienas pasākumos ir bez maksas. Par brīvu būs dalība arī nakts dančos folkloras kopas Garataka vadībā, kas ies vaļā Fantadromā plkst. 21.00 pēc festivāla lielkoncerta beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Talanta laiks

Mūsu priekšā ir talants – jaunais soprāns Etīna Saulīte. Tālāk ir jādarbina vispārzināmā formula, saskaņā ar kuru desmit procentiem talanta ir jāpievieno deviņdesmit procentu darba

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja