Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā Rīgas Doms uzstāsies divi izcili ērģeļmeistari

Piektdien, 15.jūlijā, un svētdien, 17. jūlijā, plkst. 19.00 Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā Rīgas Doms 2022 uzstāsies divi izcili ērģeļmeistari - Berlīnes Mākslu Universitātes ērģeļspēles profesors, britu ērģelnieks Henrijs Fērs un Leipcigas Mūzikas un teātra augstskolas ērģeļspēles un ērģeļu improvizācijas profesors, improvizāciju meistars Tomass Lenards.

Piektdien, 15. jūlija, vakarā plkst. 19.00 Henrijs Fērs atskaņos četrdaļīgo un romantiskajām krāsām bagāto Edvarda Elgāra ērģeļsonāti un Roberta Šūmaņa 6 fūgas par BACH tēmu, turpretī 17. jūlija vakarā varēs piedzīvot retu iespēju baudīt improvizētu koncerta programmu Tomasa Lenarda sniegumā. Mākslinieks piedāvās improvizācijas gan ziemeļvācu baroka, gan Vīnes klasiķu un romantisma stilos. Būs arī improvizācija par klausītāju dotu tēmu.

Visi koncerti būs ar videoprojekciju baznīcas zālē un iespēju vērot ērģelnieka darbu tuvplānā. 

Britu ērģelnieks Henrijs Fērs (Henry Fairs) patlaban ir  Berlīnes Mākslu Universitātes (Universität der Künste Berlin) ērģeļspēles profesors un aktīvs koncertērģelnieks. Ilgus gadus apvienojis darbu Birmingemas Karaliskajā konservatorijā, Birmingemas Universitātē, Sentendrūsas Universitātē (Lielbritānija) un Leipcigas Mūzikas augstskolā (Vācija) ar aktīvu koncertkarjeru. Ieguvis desmit balvas starptautiskos ērģeļu konkursos, tostarp Morisa Diruflē balvu Šartrā (Francija); Zelta medaļu Parīzē; pirmo vietu un speciālbalvu Odensē (Dānija). Piedalījies dažādos festivālos Eiropā, Ziemeļamerikā, Kanādā, Krievijā un Japānā. Ar solo programmām uzstājies radio pārraidēs (BBC, BR, MDR, Dānijas Radio) un koncertos gan pie vēsturiskām, gan mūsdienu ērģelēm.

Tomass Lenards (Thomas Lennartz) ir Leipcigas Mūzikas un teātra augstskolas ērģeļspēles un ērģeļu improvizācijas profesors, kā arī garīgās mūzikas nodaļas vadītāju. Bijis arī Bingenas Sv. Martina bazilikas mūzikas dzīves mākslinieciskais vadītājs (2003-2008) un Drēzdenes Katedrāles ērģelnieks (2008-2014). Ērģeļspēli, improvizāciju un garīgās mūzikas spēli apguvis Hanoverē, Ķelnē, Leipcigā un Parīzē pie Ulriha Bremštellera (Ullrich Bremsteller), Arvida Gesta (Arvid Gast), Tjerī Eskēša (Thierry Escaich) un Loika Maljē (Loic Mallié). Vācijā ieguvis augstāko mūzikas un mākslinieka izglītību, kā arī prestižo Solista diplomu. Guvis panākumus dažādos improvizācijas konkursos, piemēram, Sentalbanā (Lielbritānija) konkursā Ērģeles bez robežām Zārbrikenē (Vācija). Fugato-Festival Bādhomburgā (Vācija) saņēmis skatītāju simpātiju balvu.

Biļetes www.bilesuparadize.lv un Rīgas Doma kasē www.doms.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja