Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Topošie džeza mūziķi saspēlēsies ar komponistu un saksofonistu Kārli Vanagu

Nacionālās Mākslu vidusskolas Emīla Dārziņa koncertzālē 9. novembrī plkst. 18.00 norisināsies koncertcikla Saspēles otrais koncerts, kurā apvienotais mūzikas audzēkņu bigbends Dāvja Jurkas vadībā uzstāsies saspēlē ar komponistu un saksofonistu Kārli Vanagu.

"Esmu pagodināts piedalīties šajā projektā un ar nepacietību gaidu koncertu," atklāj pieredzējušais džeza mūziķis Kārlis Vanags, kurš ir arī Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs. "Koncerta programmā ir iekļauta mūzika, ko esmu rakstījis dažādiem projektiem pēdējo 10 gadu laikā, to vidū – skaņdarbi no Latvijas Radio bigbenda ieskaņojumiem Latviešu džeza svīta un Identitātes, kā arī skaņdarbi no Eiropas Raidorganizāciju asociācijas (EBU) džeza orķestra programmas Baltic Vibes."

Koncerta Saspēles bigbendu sastāvu veido Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA), Rīgas Doma koras skolas (RDKS) un Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas (JMRMV) jaunie džeza mūziķi. Pērn šī koncertcikla ietvaros koncertā Šis piens man ir par stipru (This milk is too strong for me) apvienotais bigbends diriģenta Dāvja Jurkas vadībā Gunāra Rozenberga oriģinālmūziku un aranžējumus atskaņoja kopā ar džeza saksofonistu, klarnetistu, JVLMA Džeza mūzikas katedras vadītāju profesoru Indriķi Veitneru. Šo audzēkņu un profesionāļu saspēles iespēju augstu novērtēja gan paši koncertējošie audzēkņi, gan klausītāji, atzīstot, ka tā ir iespēja sekot līdzi aktuālākajām tendencēm un inovācijām Latvijas džeza mūzikā, kā arī veidot jauno un profesionālo džeza mūziķu sadarbības un pēctecības tīklu.

Nākamais koncerts cikla Saspēles ietvaros notiks 14. decembrī JVLMA Lielajā zālē, un tajā JVLMA džeza vokāla studenti uzstāsies kopā ar sitaminstrumentālistu Andri Buiķi.

Ieeja 9. novembra koncertā ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja