Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ventspils koncertzālē Latvija notiks cikla Atgriešanās Ventspilī koncerts

Trešdien, 16. oktobrī, plkst. 19.00 Ventspils koncertzālē Latvija cikla Atgriešanās Ventspilī koncertā kopā ar Ventspils kamerorķestri diriģenta Aigara Meri vadībā uzstāsies četri lieliski solisti – ģitārists Rihards Goba, vijolniece Dina Dorofejeva, ērģelnieks Aigars Reinis un sitaminstrumentālists Ernests Mediņš. Koncertu ar stāstījumu papildinās muzikoloģe, Latvijas Radio 3 Klasika žurnāliste Liene Jakovļeva

Programmā iekļauta Stīva Reiha kompozīcija Elektriskais kontrapunkts elektriskajai ģitārai un elektronikai, Riharda Dubras Un Dievs noslaucīs visas asaras… vijolei, sitaminstrumentiem un ērģelēm, Jēkaba Mediņa Koncerts ērģelēm un stīgu orķestrim, Marģera Zariņa Ceturtais koncerts ērģelēm un čellistu ansamblim, kā arī Viļņa Šmīdberga Elēģija stīgu orķestrim.

Jau devīto gadu pēc kārtas koncertciklā Atgriešanās Ventspilī īpašā koncertprogrammā uz skatuves ar Ventspils kamerorķestri tiksies mūziķi, kuru radošie ceļi dažādos veidos saistīti ar Ventspili. Lielākā daļa programmas veltīta komponistu jubilejām – jau aizvadītām un vēl gaidāmām. Divi komponisti, kuru dzīves arī cieši saistītas ar Ventspili, atzīmēja savas jubilejas šogad – Rihards Dubra, kurš darbojas kā Ventspils Mūzikas vidusskolas mācībspēks, svinēja 60. dzimšanas dienu, bet Vilnis Šmīdbergs, kurš dzimis un mācījies Ventspilī, svinēja savu 80 gadu jubileju. Savukārt nākamgad atzīmēsim Jēkaba Mediņa 140 gadu un Marģera Zariņa 115. jubileju.

Amerikāņu minimālista Stīva Reiha skaņdarbu Elektriskais kontrapunkts atskaņos ģitārists Rihards Goba, kurš savas mācību gaitas iesācis Ventspils Mūzikas vidusskolā. Studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un papildinājis zināšanas Nīderlandē, bet šobrīd kā Latvijas Radio bigbenda mākslinieks strādā kopā ar izciliem latviešu un ārzemju mūziķiem. Rihards Goba Ventspilī atgriežas arī ikdienā, pasniedzot ģitārspēli nākamajai paaudzei Ventspils Mūzikas vidusskolā.

Riharda Dubras kompozīcijā Un Dievs noslaucīs visas asaras… varēsim dzirdēt kopā citus koncerta solistus. Vijolnieces Dinas Dorofejevas muzikālais ceļš arī sācies Ventspilī, absolvējot Ventspils Mūzikas vidusskolu. Pašreiz Dina Dorofejeva strādā Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestrī, bet Ventspilī viņa nav rets viesis, jo koncertē šeit gan kā Ventspils kamerorķestra dalībniece, gan kā soliste. Sitaminstrumentālists Ernests Mediņš ir Latvijas Nacionālās operas un baleta, kā arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieks, un šogad Ventspilī atgriezīsies otrreiz – jau gada sākumā viņš koncertzālē uzstājās Ventspils Ērģeļu dienās. Mūziķiem pievienosies arī ērģelnieks Aigars Reinis – viens no nozīmīgākajiem vārdiem latviešu ērģeļspēles pasaulē. Pateicoties ciešajai sadarbībai ar diriģentu Aigaru Meri, Ventspils kamerorķestri un jaukto kori Ventspils, ventspilniekiem koncertzālē “Latvija” viņa izpildījumā jau bijusi iespēja dzirdēt daudzveidīgu repertuāru.

Marģera Zariņa Ceturtajā koncertā ērģelēm un čellistu ansamblim Aigara Reiņa spēlējumu papildinās Ventspilī atgriezušies Ventspils Mūzikas vidusskolas čella spēles skolotāja Arimana Štrausa audzēkņi.

Pirms koncerta notiks Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils valstspilsētas pašvaldības literārās balvas Sudraba tintnīca pasniegšana, kas arī jau kļuvusi par tradīciju. Šoreiz balvas saņems dzejniece Linda Mence, rakstnieks Svens Kuzmins un tulkotājas Laura Laurušaite un Inta Šmite, bet izcilības stipendijas – Roberts Vilsons un mākslas vēsturnieki Imants Lancmanis un Lauma Lancmane.

Biļetes uz koncertu iegādājamas koncertzāles Latvija (no otrdienas līdz sestdienai) un teātra nama Jūras vārti (darba dienās) kasēs, kā arī citās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā bilesuparadize.lv.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja