Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vienā albumā izdoti visi nozīmīgākie komponista Imanta Kalniņa simfoniskie darbi

Nacionālā ierakstu kompānija SKANi Imanta Kalniņa 80. jubilejas gadā izdevis albumu, kurā pirmo reizi vienuviet apkopoti visi nozīmīgākie komponista simfoniskie darbi – septiņas simfonijas un trīs koncerti. Tos papildina arī divas simfoniskās miniatūras, kas guvušas Imanta Kalniņa orķestrālā stila vizītkartes lomu, tai skaitā viens no visu laiku iecienītākajiem komponista darbiem - fināls no mūzikas kinofilmai Pūt, vējiņi, informēja izdevēji.

Albums ierakstīts sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģentu Atvara Lakstīgalas un Māra Sirmā vadībā, laika posmā no 2014. līdz 2020. gadam. 

Piecu disku albumā iekļautas visas septiņas Imanta Kalniņa simfonijas, tai skaitā jau iepriekš SKANi izdotās 4., 5. un 7. simfonijas, kā arī pilnīgi jauni ieskaņojumi 1., 2., 3. un 6. simfonijai.  Ieskaņoti visi trīs koncerti, to skaitā jau iepriekš izdotais Koncerts čellam un Koncerts obojai, un pirmo reizi izdotais Koncerts orķestrim, kā arī divas simfoniskās miniatūras – Santakrusa un leģendārā fināla daļa no mūzikas kinofilmai Pūt vējiņi, ko SKANi izdod pirmo reizi.

"Šis ir viens no ilgi lolotiem albumiem, ko kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri iecerējām jau 2014. gadā, kad sākām strādāt pie SKANi kataloga. Toreiz ķērāmies pie jauna I. Kalniņa 4. simfonijas ieraksta un tūlīt pēc tam sākām saņemt jautājumus no ārvalstu kritiķiem par to, kad būs pieejamas citas simfonijas. Tam sekoja 5. un 7. simfoniju izdevumi un tagad, pateicoties Kultūras ministrijas atbalstam, varam ar lepnumu teikt -  ir izdoti visi Imanta Kalniņa simfoniskie darbi," skaidro Egīls Šēfers, SKANi vadītājs.

Albums no 22. janvāra pieejams gan CD formātā, gan visās populārākājās mūzikas lejupielādes un straumēšanas platformās visā pasaulē. 

Šis ir jau 50. albums, ko izdevniecība SKANi ir laidusi klajā kopš darbības uzsākšanas 2014. gadā. 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja