Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Visa pasaule vienotā dievišķā ainavā. Rēzijas Kalniņas un Aināra Rubiķa Ziemassvētku koncertizrāde

No 16. decembra koncertzālēs un baznīcās izskanēs Rēzijas Kalniņas, Aināra Rubiķa un viņu draugu Ziemassvētku koncertprogramma Vai zini, kas ir mīlestība.

Koncerta muzikālo audeklu veido divas senas mūzikas pasaules, divas garīgās tradīcijas – garīgie dziedājumi kristīgajā baznīcas kalendārā un latviešu gadskārtu ieražu tautasdziesmas. Kā norāda Ainārs Rubiķis, tikai šķiet, ka tās ir divas viena otrai tālas pasaules. Ieskatoties dziļāk, tajās ir daudz kā kopīga – tā ir vienota pasaule. Desmit koncerta dalībnieki savienos šīs abas pasaules vienā ceļā, skanot arfai un koklei, bungām un zvaniem, stabulēm un balsīm. "Ar Guntara Prāņa palīdzību piemeklējām 12 gregorisko dziedājumu katram mēnesim un, pateicoties Gitai Lancerei, izvēlējāmies 12 tautasdziesmu," atklāj Ainārs Rubiķis.

"Katrs gads ir unikāls. Katra dzimšanas diena ir unikāla. Neatkārtojama. Mēs parasti svinam Ziemassvētkus un Jauno gadu ar skatienu uz nākotni, bet nākotne nepastāv bez pagātnes. Nākotne nepastāv bez pieredzes. Un šis gada stāsts ir mūsu pieredze iepriekšējā gada griezumā, lai saprastu, ar ko mēs iekāpjam nākotnē vai kā mēs pārkāpjam slieksni un kur mēs nonāksim – pļavā, pie jūras, savā valstī... Pie Dieva. Mūsu dzīves mugursoma ir pilna ar mūsu pieredzi, un tas ir interesanti – atskatīties. Un tad kopā ar to, kas ar mani ir noticis, iekāpt nākotnē..." saka dzejniece Dace Micāne-Zālīte. Viņa veidojusi šīs koncertizrādes dzejas dramatizējumu, sekojot Rēzijas Kalniņas idejai, ka viss jāsavij kalendāra vēstījumā. Skan D. Micānes-Zālītes dzejoļi par Latviju, mīlestību, skumjām un laimi, par vilkiem un strēlniekiem, tiek izstāstīts gads, kurā ievītas tautasdziesmu balsis, seni kristīgie dziedājumi, un viss rezonē. "Pa vidu veidojas stāsts par cilvēku un Latvijas gadalaikiem. Visā ir apliecinājums: savs laiks ir brīnumam, savs arī zaudējumam un pāri visam – laiks mīlestībai."

Koncertā piedalīsies Rēzija Kalniņa, Ainārs Rubiķis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa vai Jana Herbsta, Ilze Dzenīte, Paula Pērkone vai Sanita Sinkēviča, Ieva Šablovska, Ainars Šablovskis, Ernests Mediņš vai Mārtiņš Miļevskis, Zane Sniķere, Jēkabs Kalniņš.

Koncerti notiks: Mārupes kultūras namā 16. decembrī plkst. 19.00, Ikšķiles ev. lut. baznīcā 18. decembrī plkst. 16.00, Lielvārdes kultūras namā 19. decembrī plkst. 19.00, kultūras centrā Ulbrokas pērle 21. decembrī plkst. 19.00, Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā 25. decembrī plkst. 18.00, Siguldas devonā 26. decembrī plkst. 14.00 un vakarā Limbažu kultūras namā plkst. 19.00, Baltezera ev. lut. baznīcā 27. decembrī plkst. 19.00, koncertzālē Valmiera 29. decembrī plkst. 19.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja