Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Elmāra Seņkova Grieķu ceļojums

Liepājas teātris ar režisora Elmāra Seņkova veidoto, četrām Spēlmaņu nakts balvām nominēto iestudējumu Grieķi viesosies festivālā Klaipēdā, pēcāk to izrādīs Dailes teātrī un rudenī ar šo darbu dosies uz festivālu Polijā, laikrakstu Diena informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Trešdien, 12. jūnijā, izrāde būs skatāma Starptautiskajā teātra festivālā Theatrium, kurš norisinās jau astoņus gadus un šajā laikā kļuvis par būtisku teātra notikumu Lietuvā. Festivāla piedāvājumu veido divas daļas – Lietuvas teātra skate, kā arī starptautiskā programma, kurā tiks demonstrēti iestudējumi no Argentīnas, Igaunijas un citām valstīm.

8. augustā režisora Elmāra Seņkova radīto darbu varēs redzēt Dailes teātrī. Šis būs viens no iestudējumiem, ar kuru Liepājas teātris dosies tradicionālajās vasaras viesizrādēs uz Rīgu. Biļetes uz to var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Savukārt oktobra beigās izrāde būs vērojama Polijas pilsētā Žešovā notiekošajā rudens festivālā The Festival of Masterpiece – Rzeszow Theater Meetings, kuru Vandas Siemaškovas teātris rīko jau vairāk nekā sešdesmit gadu, piedāvājot labākos Polijas teātra iestudējumus. "Liepājas teātris ir uzaicināts kā vienīgais ārvalstu teātris," akcentē Zanda Borga un piebilst, ka šī būs jau trešā Liepājas teātra viesošanās Žešovā.

Izrāde Grieķi noslēdz režisora Elmāra Seņkova īstenoto triloģiju. Pirmās divas daļas Šekspīrs un Grimmi saista asiņaina cīņa, karš, nāve un cilvēku noziedzība citam pret citu, bet noslēdzošajā daļā radošā komanda atgriezusies pie grieķu mītiem. Uz vietu, kur cilvēks savā stāstā rada dievus, lai tie savukārt varētu radīt cilvēkus, kuri nostājas pret dieviem, kļūstot par varoņiem.

"Paaudzes un laikmeti mainās, bet cilvēka vēlme kļūt par dievu nemainās. Vai Prometejs darīja pareizi, atnesdams cilvēkiem uguni?" jautā izrādes veidotāji. Tajā piedalās aktieri Inese Kučinska, Edgars Ozoliņš, Agnese Jēkabsone, Rolands Beķeris un citi.

Vairāk informācijas var lasīt interneta vietnē Liepajasteatris.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja