Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksā pabeigtas abas Black box zāles

Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksā ir pabeigtas abas jaunās "Black box" zāles, savukārt Lāčplēša ielas pusē ir atsegta teātra ēkas restaurētā fasāde, aģentūru LETA informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Viņš norāda, ka augustā notikušajā uzraudzības komitejas sēdē pilnsabiedrība "SBSC" VNĪ apliecinājusi, ka uzņēmumam nav problēmu ar apgrozāmajiem līdzekļiem darbu pabeigšanai un nav būtisku risku, kas varētu kavēt projekta pabeigšanu plānotajos termiņos līdz gada beigām.

JRT būs viens no pirmajiem teātriem Latvijā, kur skatītāji varēs novērt "Black box" zāles. Jau tagad, veicot pirmos tehnoloģiju izmēģinājumus, redzams, kā vienkāršais un neitrālais dizains paver iespējas bezgalīgām spēlēm ar telpu, gaismu un skaņu, informē Griškevičs.

"Black box" zālēm raksturīgo "nekurienes" sajūtu JRT nodrošina neitrālas betona pelēkas sienas, melni griesti un grīdas. Savukārt abu zāļu gaismas un skaņas sistēmas, to digitālais un analogais vadības tīkls ir veidots tā, lai brīvi varētu mainīt konfigurāciju atbilstoši konkrētā uzveduma vajadzībām.

SIA "SGS Sistēmas" valdes loceklis Normunds Eilands informē, ka šī projekta realizācijai maksimāli izmantoti jaunākie skatuves tehnoloģiju nozares izstrādājumi - tikai LED apgaismojuma iekārtas, jaunākā gaismu vadības sistēma ("grandMA3"), digitālās audio vadības pultis, tīkla komutācijas iekārtas un citi.

Lielajā "Black box" zālē ir paredzētas 240 skatītāju vietas, bet mazajā - 100 sēdvietas. "Rīgas krēslu fabrikā" tapušie krēsli ir īpaši pielāgoti konkrētajai zālei, tāpat ir izstrādāts īpašs risinājums ugunsdrošības prasību izpildei.

Patlaban JRT ēku kompleksā ir paveikti aptuveni 84% būvdarbu, tostarp ir izbūvēti inženiersistēmu tīkli, iemontēti lifti, veiksmīgi noslēgušās dažādas tehniskās pārbaudes. Ēkās tiek veikti pēdējie iekšdarbi, kā arī notiek gatavošanās septembrī paredzētajai ugunsdrošības sistēmu pārbaudei.

VNĪ un pilnsabiedrības "SBSC" ("Skonto būve" un "Skonto Construction") martā noslēgtā vienošanās paredz JRT ēku kompleksa nodošanu ekspluatācijā līdz 2023.gada nogalei. Ēku kompleksam pilnībā jābūt nodotai VNĪ nākamā gada janvārī, kas ļaus JRT jau nākamā gada sākumā sākt pārcelšanos uz Lāčplēša ielu 25.

JRT rekonstrukcijas un būvniecības projekta mērķis ir izveidot modernu Eiropas līmeņa teātri. Būvprojekta izstrāde sākta no 2018.gada, bet būvniecība - no 2020.gada. Par JRT būvniecību noslēgts līgums ar pilnsabiedrību "SBSC" par 32,4 miljoniem eiro, tai skaitā indeksācija jeb samaksa par būvdarbu sadārdzinājumu. Sadarbība ar būvnieku - pilnsabiedrību "SBSC" - notiek pēc principa "Projektē un būvē", kas nozīmē līguma izpildītāja visaptverošu atbildību par būvdarbiem un ļauj ātrāk risināt radušos tehniskos izaicinājumus.

VNĪ dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja