Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Liepājas teātrī - sešu sieviešu Dekamerons SPA stilā

Režisors Dž. Dž. Džilindžers Liepājas teātrī ir atgriezies ar "pikantiem stāstiem" - pagājušās nedēļas nogalē pirmizrādi piedzīvoja iestudējums Dekamerons SPA stilā, kas veidots pēc britu rakstnieces Fejas Veldones romāna motīviem. Savos darbos viņa stāsta par mūsdienu sieviešu dzīvi pasaulē, kurā valda vīrieši.

"Autore ir emancipēta un diezgan feministiski noskaņota," atklāj Signe Ruicēna, kura izrādē atveido vienu no lomām. Uz jautājumu, kā režisoram ir izdevies tikt galā ar šādu britu rakstnieces uzrakstīto materiālu, aktrise atbild: "Es domāju, ka viņš ir centies nobalansēt starp šīm divām pasaulēm un viņam noteikti ir savs redzējums, iestudējot darbu, kurā sievietes spēj atklāti un ironiski pasmaidīt par pagātnē piedzīvoto ar saviem vīriešiem."

Atsauce uz Bokačo slavenāko darbu Dekamerons ir ne tikai nosaukumā, bet arī struktūrā - vienā telpā kopā tiek savesti atšķirīgi cilvēki un savīti vairāki stāsti. Šī iestudējuma centrā ir sešas sievietes, kuras Ziemassvētku laikā ierodas prestižā spa, lai aizbēgtu no ikdienas stresa un parūpētos par savu fizisko un emocionālo labsajūtu. Spa kompleksā nedrīkst lietot mobilos telefonus, nav arī interneta. "Mēs esam noslēgtā vidē - vienīgā mūsu izklaide starp klusumu un meditācijām ir savstarpējās sarunas," teic Signe Ruicēna. Izrādē iesaistītās varones pieņem lēmumu, ka visas viņu sarunas paliks četrās sienās, tāpēc izstāstītie stāsti ir maksimāli atklāti.

"Mana varone ir neiroķirurģe ar augstu kvalifikāciju un ļoti veiksmīga savā profesijā," aktrise stāsta par savu varoni, vārdā Šimmere, kura ir gudra, intelektuāla un nodrošināta sieviete. "Taču tas aizbiedē vīriešus," piebilst Signe Ruicēna. Viņas atveidotā neiroķirurģe nolemj, ka palīdzēt varētu neliels stulbums, kas sievieti padara tuvāku vīrietim, - šādas sievietes kompānijā viņam nevajag pastāvīgi pierādīt savas prāta spējas. Izrādes Dekamerons SPA stilā skatītāji kļūs par lieciniekiem stāstiem, kuri ir mainījuši šo sešu dāmu turpmāko dzīvi un kuru atslēgas vārdi ir darbs, karjera, vīrieši, mīlestība un sekss. Pārējās sieviešu lomās - Inese Kučinska, Anete Berķe, Agnese Jēkabsone, Everita Pjata un Ilze Jura.

Signe Ruicēna atklāj, ka liels nopelns izrādes veidošanā ir horeogrāfei Ingai Krasovskai. "Viņa ar jogas nodarbībām mums palīdzēja iejusties spa atmosfērā, atbrīvojot mūsu ķermeni un prātu un iezīmējot katra tēla uzvedības tipu," norāda aktrise. Modernu mūsdienu atpūtas kūrortu uz skatuves radījis scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Tuvākās izrādes - 2. maijā un 6., 7. jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja