Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijā radītas īsfilmas mūzika nominēta prestižai Holivudas mūzikas balvai

Igauņu un latviešu veidotās asprātīgās un aizraujošās pilnmetrāžas animācijas filmas Kaka, pavasaris un draugi īsfilmas Pazudušās zeķes mūzika nominēta prestižajai Hollywood Music in Media Awards balvai. Mūzikas autors ir komponists Rihards Zaļupe.

Īsfilma Pazudušās zeķes ir viens no stāstiem pilnmetrāžas animācijas filmā Kaka, pavasaris un draugi, kas veidota pēc Andrusa Kivirehka grāmatām Kaka un pavasaris, Karnevāls un kartupeļu salāti un Spoks un Feisbuks ar mīļākajiem Kivirehka varoņiem galvenajās lomās: suņa kaka, pienene, pelmeņi un frikadeles, tēta zeķes-perētājas un citi sirsnīgi tēli. Animācija veidota piecās dažādās formās. Īsfilma Pazudušās zeķes, kuras mūzika nominēta prestižajai balvai, veidota ar jaunākajām leļļu animācijas tehnoloģijām.

Pazudušo zeķu režisors un scenārija autors ir Oskars Lehemā. Filmu producējusi Kristele Toldsepa, kopproducente Kristele Pudane. Pazudušo zeķu oriģinālmūziku radījis komponists Rihards Zaļupe, tās ierakstā piedalījusies Annija Putniņa, Dace Zālīte-Zilberte, Ivars Brīnums, Ieva Šablovska, Oskars Petrauskis, Viktors Veļičko un Jānis Bērziņš.

Balvai nominētā mūzika klausāma platformā Spotify: 

Īsfilma jau plūkusi laurus ievērojamos starptautiskos kinofestivālos: - Īsfilmu kategorijā uzvarējusi Starptautiskajā Vācijas kinofestivālā IFF SCHLiNGEL, ieguvusi galveno balvu Seulas Starptautiskā bērnu filmu festivālā, saņēmusi jauno skatītāju balva par labāko Ziemeļvalstu vai Baltijas valstu īsfilmu Lubekā, demonstrēta filmu festivālos Čikāgā, Saporo, Upsalā, Sietlā, Mančesterā, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bērnu konkursos. Kā labākā bērnu filma atzīta festivālā SIFF Šarjahā (Abu Dabi).

14. gadskārtējā Holivudas mūzikas mediju balvas pasniegšanas ceremonija norisināsies trešdien, 2023. gada 15. novembrī. Īsfilmas Pazudušās zeķes mūzika nominēta animācijas īsfilmu kategorijā, kamēr citās kategorijās nominēta mūzika no tādām gada skatītākajām filmām kā Bārbija, Openheimers, Vonka, Mazā Nāriņa u.c.

Pilns nomināciju saraksts: hmmawards.com

Filma Kaka, pavasaris un draugi skatāma televīzijā Tet TV+ un LMT Viedtelevīzijā.

Animācijas filmu producē A Film Eesti un Sunday Rebel Films.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja