Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rīgā sākas ielīgošanas pasākumi

Gaidot Līgo svētkus, Rīgā jau no 17. jūnija sākas ielīgošanas pasākumi, informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde. Iedzīvotāji un pilsētas viesi būs gaidīti tradicionālajā Zāļu tirgū Doma laukumā, folkloras kopu koncertuzvedumos, amatnieku tirdziņos, Līgo svētku dekoru darināšanas darbnīcās un vasaras saulgriežu tradīciju apgūšanas pasākumos, kas notiks pie Rīgas kultūras centriem, pilsētas parkos un laukumos.

No 18. līdz 21.jūnijam iedzīvotāji aicināti uz pasākumu ciklu Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos, kura laikā ielīgošana notiks Dzegužkalna estrādē, Torņakalnā, Grīziņkalnā, Čiekurkalnā un Āgenskalnā.

19. jūnijā ielīgošana, aplīgošana, Jāņu vainagu vīšana, tradicionālā ugunskura, lāpu un pūdeles darināšana, rotaļas un danči kopā ar folkloristiem no Rīgas un Latvijas apmeklētājus gaida Bastejkalnā. Šajā dienā ielīgošana būs arī Ķengaraga parkā un Strazdumuižas parkā.

20. jūnijā ikviens laipni gaidīts tradicionālajā Zāļu tirgū Doma laukumā, kur bez amatnieku, zemnieku un tirgotāju piedāvātajām precēm būs iespēja iegādāties Jāņu zāles un vainagus, kā arī baudīt kultūras programmu. Šajā dienā ielīgošanas pasākumi notiks VEF Kultūras pilī ar koru, deju kolektīvu un ansambļu piedalīšanos, kā arī kultūras centra Ritums filiālē (Laimdotas iela 42) ar Jāņu dekoru veidošanas, siera siešanas, vainagu vīšanas meistardarbnīcām un folkloras kopu dalību.

20. jūnijā rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja izdancoties zaļumballēs, jo gan kultūras pils Ziemeļblāzma parkā, gan pie kultūras centra Imanta pēc ielīgošanas koncerta būs zaļumballe.

Ielīgošanas pasākumi turpināsies arī 21. jūnijā, kad iedzīvotāji gaidīti Kalnciema kvartālā, pie kultūras centra Iļģuciems un muzejā Dauderi. Īpaša ielīgošanas noskaņa no 17. līdz pat 26. jūnijam valdīs arī Rīgas Jūgendstila muzejā, kur risināsies Zāļu nedēļa.

23. jūnijā jau tradicionāli līgotāji gaidīti 11. novembra krastmalā, kur pasākumā Līgosim krastmalā! varēs baudīt kultūras programmu kopā ar Raimondu Paulu, populāriem aktieriem un dziedātājiem. Savukārt tradicionālos Jāņus ikvienu aicina piedzīvot Dzegužkalnā. Ieeja pasākumos ir bez maksas.

23. un 24. jūnijā sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas.

Ielīgošanas pasākumu programma pieejama interneta vietnē: www.kultura.riga.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja