Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Top jauna laikmetīgās mākslas, teātra un dejas kultūrtelpa Točka

No 21. augusta līdz 18. oktobrim bijušās gumijas izstrādājumu rūpnīcas Provodņiks telpās, tagadējā E. von Trompovska kvartālā, Sarkandaugavā, savu mājvietu radīs jauna laikmetīgās mākslas kultūrtelpa Točka, informēja viena no kultūras vietas veidotājām Beatrise Zaķe.

Ēka ir unikāla, gandrīz 50 000 kvadrātmetru liela, 5. stāvos. Telpu programma aptvers ēkas trīs stāvus, kuros noritēs Latvijas jauno profesionāļu teātra un laikmetīgās dejas izrādes un rezidences, vizuālās mākslas un diskusiju pasākumi. Ēkas vairākos stāvos savus darbus izstādīs jaunie mākslinieki, kas meklēs atbildes uz jautājumu, kādas vērtības sabiedrībai nepieciešamas mūsdienās, bet no kādām pagātnes paliekām mums beidzot jāatvadās.

Jauno kultūras vietu veido Latvijas vidē jau sevi apliecinājuši jaunās paaudzes profesionāļi - režisore un producente Beatrise Zaķe, scenogrāfe un režisore Pamela Butāne, horeogrāfs Rūdolfs Patriks Gediņš, filozofs Pēteris Andrušaitis, dizainers Klāvs Priedītis un citi.

Projekts radies sarežģītas pasaules situācijas laikā un apstākļos ar mērķi atbalstīt māksliniekus, kā arī sabiedrībai atgādināt, ka arī kultūra ir neatņemama veselīgi domājošas valsts ikdienas dzīves sastāvdaļa.

Divos mēnešos ir plānots radīt unikālu valsts mikromodeli, kurā jaunie mākslinieki izpaustu gan personīgus viedokļus par viņus satraucošiem jautājumiem, gan filozofiski apcerētu sabiedrībā valdošās tendences. Kā mākslas formas var palīdzēt risināt vides, sociālos jautājumus, pilsonisko atbildību, informācijas aprites patiesību vai maldus. Projekta mērķis ir ilgtermiņā izveidot vietu, kur varētu satiksies dažādu mākslas formu pārstāvji un skatītāji, kuri tiks mudināti iepazīt viens otra problēmas un veidot jaunas tālākas starpdisciplināras sadarbības, kā arī veicināt kopējo kultūras sfēru saliedēšanu.

Top komentāri

ļuļa
ļ
obligāti tādu krieviskotu nosaukumu vajadzēja iedot, turklāt ar nelegāla alkohola un citu apreibinošo vielu patēriņa pieskaņu?
gudrā
g
Nu nezinu, vai tas būs labs nosaukums. Ļoti šaubos. Krievu valoda atgriežas? Tā cīnījāmies pret.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja