Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Vilks: Latvija ir paraugvalsts

Latvija ir Eiropas Savienības (ES) paraugvalsts, piektdienas rīta intervijā Latvijas Radio sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

"Mēs būsim paraugvalsts pēc visiem parametriem, mūs rādīs kā piemēru," sacīja Vilks, komentējot Latvijas ekonomikas attīstību 2012.gadā.

Viņš norādīja, ka notikumi ES ekonomikā ir ietekmējuši arī Latviju un otrajā pusgadā izaugsme ir palēninājusies. Tomēr ir visas iespējas šogad kopumā sasniegt vismaz 4% iekšzemes kopprodukta (IKP) kāpumu, jo Latvijas ekonomikai ir stingri pamati un mēs atrodamies ekonomiskajā reģionā, kuru problēmas nav skārušas tik smagi kā Dienvideiropu.

Par nākamo gadu Vilks ir skeptisks, norādot, ka daudz kas būs atkarīgs no Eiropas atbildīgo institūciju izlēmības. Ja nepieciešamie lēmumi tiks pieņemti rudenī, nākamais gads varētu būt salīdzinoši sekmīgs. Ja tas nenotiks, gaidāms nervozs gads.

Tomēr jebkurā gadījumā arī nākamgad Latviju gaida ekonomiskā izaugsme - ja ne patlaban prognozētie 3,7%, tad vismaz 2% IKP pieaugums.

Kā akcentēja Vilks, Latvija noteikti nepiedzīvos tādu krīzi kā iepriekš, jo ir mainīta ekonomikas struktūra.

Komentējot Latvijas ceļu uz eiro ieviešanu 2014.gada 1.janvārī, Vilks atzina, ka mūsu valsts starptautiskais prestižs pēdējā laikā ir būtiski pieaudzis. Pats Vilks, kā arī premjers Valdis Dombrovskis (V) un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs to izmanto, runājot ar stiprajām eirozonas valstīm - Beniluksa, Skandināvijas valstīm, Vāciju.

Eirozonas vadošās valstis redz Igaunijas pienesumu un saprot, ka Latvija pēc rādītājiem ir tāda pati un arī var kļūt par eirozonas paraugvalsti.

"Šeit nebūs laušanās," prognozēja Vilks. "Mums nav citas iespējas. Mums jābūt zem šī vairoga."

Top komentāri

eseses
e
vilks ir debiils vai nozombeets? vinju tachu noshaut vajag par meloshanu. meloshana lielos apmeeros.
Ome
O
Tikai visļaunākajos murgos visnabadzīgāko ES valsti - Latviju var saukt par paraugvalsti.Tā ir tikai paraugs, kā aplaupīt savu tautu un nodrošināt dzīvi veiksmes ielejā dažādu ministriju, visvisādu izveidotu kantoru ierēdņiem, politiķiem,kukuļņēmējiem, zagļiem. Vai Vilka kungs bez kauna sajūtas varētu skatīties jauno ģimeņu, ģimeņu, kuru piederīgie pelna iztiku citās zemēs, skolotāju, medmāsu, policistu, pensionāru un citu mazndrošināto acīs?
uuuuuuuuuuuuuuuu
u
Kaut kadi murgi,bet cilveki beg no sis Valstis
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē