Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zoodārzs - nacionālais vai tikai Rīgas pašvaldības uzņēmums

It kā patīkama ziņa - no 1. jūlija rīdziniekiem biļete Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā būs par vienu eiro lētāka nekā visiem pārējiem Latvijas iedzīvotājiem. Esmu rīdziniece, bet man tomēr dīvaina skrobe sirdī. Vai zoodārzs ir nacionālais vai tikai Rīgas pašvaldības uzņēmums, kas pieder Rīgas domei? Pamats šādai domes rīcībai it kā ir - ja agrāk valsts un pašvaldība dotēja zvērudārzu pusi uz pusi, tad pašlaik lauvas tiesu - apmēram trīs reizes vairāk - dārza vajadzībām dod Rīgas dome.

Nerunāsim par to, ka tagad zoodārza kabata līdz gada beigām šajā sakarā kļūs par 50 000-70 000 eiro plānāka, kas tomēr ir ļoti svarīgi, jo nāksies pamatīgi pievilkt jostu, lai izlīdzinātu pēkšņo robu budžetā, jo zvēri tāpat prasīs ēst un bez siltuma arī neiztikt.

Šoreiz par to, ka, manuprāt, lētākas biļetes galvaspilsētas iedzīvotājiem ir Ušakova biroja populistisks gājiens, lai attaisnotu Rīdzinieka kartes eksistenci - sabiedriskajā transportā neizdevās karti likt lietā, tad lai vismaz kaut kas pilsētniekiem tiek - lētāk varēs apskatīt eksotiskos dzīvnieciņus!

Protams, kas maksā, tas pasūta mūziku! Bet šai lietai ir kāda nepatīkama pieskaņa - tie simti un tūkstoši Latvijas cilvēku, kas no mūsu valsts malu malām brauc uz zoodārzu un tāpat jau tērē ne mazu naudiņu ceļam, tagad paliek tie citādie iedzīvotāji, kuriem jāmaksā par pilnu klapi, bet rīdzinieki ir zirgā!

Atkal šķeļamies? Vai varbūt laiks nosaukt zoodārzu par Rīgas, nevis Nacionālo zooloģisko dārzu, ja ar nāciju tam tik maz sakara!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē