Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvieši datorspēlēm gadā atvēl 22 miljonus eiro

Latvijas iedzīvotāji datorspēlēm gada pirmajos desmit mēnešos atvēlējuši 22 miljonus eiro, liecina NewZoo Global Games Market Report dati. Latvija atrodas 42. vietā pasaulē pēc datorspēļu pārdošanas rādītājiem uz vienu iedzīvotāju.

Dati liecina, ka Latvijas iedzīvotāji gadā datorspēlēm atvēl vidēji 13,5 eiro. Lietuvā šie rādītāji ir teju identiski, kamēr nedaudz augstāki tie ir Igaunijā, sasniedzot 16 eiro uz iedzīvotāju. Pētījumā apkopotie rādītāji iekļauj gan mobilās spēlēs, gan dažādas tiešsaistes un video spēles, portālu Diena.lv informēja Baltcom pārstāvji.

“Šis ir bieži neapzināts, taču vērā ņemams rādītājs. Par spīti plašajai pirātiskā satura izplatībai, arī Latvijā datorspēļu pārdošanas rādītāji ir augsti. Varam prognozēt, ka 2016. gadā datorspēlēm kopumā Latvijas iedzīvotāji būs atvēlējuši pat 26 miljonus eiro,” rezultātus komentē Baltcom valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns (Nicolas Boissin).

“Mēs varam uzskatīt sevi par datorspēļu lielvalsti. Tieši tādēļ Baltcom piedāvā klientiem GGNet - interneta pieslēgumu, kas īpaši piemērots tiešsaistes spēļu spēlētājiem, pilnībā nodrošinot to vajadzības,” uzsver Buasēns.

GGNet klientu dati liecina, ka populārāko tiešsaistes videospēļu galvgalī Latvijā pārliecinoši atrodas Counter-Strike: Global Offensive, kuru pieteikuši vairāk nekā puse klientu. Counter-Strike popularitātes ziņā seko League of Legends, savukārt populārākā spēļu pirkšanas un izmantošanas platforma ir Steam.

Pēc absolūtajiem pārdošanas rādītājiem vadošās valstis pasaulē ir Ķīna, kurai seko ASV, Japāna un Vācija. Ķīnā gada pirmajos desmit mēnešos datorspēļu ieņēmumi sasniedza 23 miljardus eiro.

Uz vienu iedzīvotāju augstākie pārdošanas rādītāji ir Japānā, Dienvidkorejā un Luksemburgā. Japānas iedzīvotāji gadā datorspēlēm atvēl vidēji 110 eiro katrs, kamēr ceturtajā vietā esošajā ASV tie ir 81 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko