Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LMT apgrozījums šogad pieaudzis

Šā gada pirmajā ceturksnī LMT apgrozījums audzis par 16%, salīdzinot ar 2015. gada atbilstošo periodu, un sasniedzis 44,2 miljonus eiro, informē LMT pārstāve Elīna Lidere.Pieslēgumu skaits 2016. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar atbilstošo iepriekšējā gada periodu, pieaudzis par 15 000 un sasniedz 1 125 000. Apgrozījums šajā pašā periodā audzis par 6 miljoniem eiro un sasniedz 44,2 miljonus eiro, savukārt EBITDA (peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem) augusi par 935 000 eiro, salīdzinot ar 2015. gada pirmo ceturksni, un sasniedz 14,5 miljonus eiro.

Pirmajā ceturksnī LMT turpināja attīstīt mobilo televīziju LMT Straume, parādot skatītājiem vairāk nekā 100 būtisku sporta, kultūras, izglītības un izklaides notikumu tiešraidē, ko noskatījušies vairāk nekā 300 000 cilvēki. LMT Straume izpelnījusies arī augstu profesionāļu novērtējumu - saņēmusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Celmlauža balvu par Latvijā inovatīvas mediju platformas attīstību tiešraides satura izplatīšanai. 

LMT kā vienīgais no Latvijas telekomunikāciju nozares uzņēmumiem 2016. gada 1. ceturksnī ierindojies Eiropas vērtīgāko telekomunikāciju uzņēmumu topā, un tā zīmola vērtība izteikta 86 miljonos ASV dolāru, liecina žurnāla European Communications un zīmolu vērtēšanas kompānijas Brand Finance veidotais starptautiskais tops.

LMT grupa pērn nopelnīja 22,1 miljonu eiro, bet tās apgrozījums aizvadītajā gadā sasniedza 179,2 miljonus eiro. 2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 19,6 miljonus eiro lielu peļņu un 144 miljonu eiro apgrozījumu. Uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas jeb EBITDA pērn bija 59,4 miljoni eiro.

LMT 49% kapitāldaļu pieder Ziemeļvalstu telekomunikāciju koncernam TeliaSonera, 23% - Lattelecom, 23% - Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru. Uzņēmums dibināts 1992.gadā.

Jau ziņots, ka telekomunikāciju uzņēmumi LMT un SIA Lattelecom turpinās darbu kā līdz šim - atsevišķi, otrdien nolēma valdība.

Pēc šī valdības lēmuma Lattelecom vadītājs atzina, ka situācija, kurā uzņēmuma īpašnieku viedokļi atšķiras, ir mulsinoša un nekalpo uzņēmuma ilgtermiņa attīstībai un vērtības pieaugumam.

"Līdz šim esam pratuši noturēt Latvijas vadošā IKT uzņēmuma pozīcijas un strādāt ar ik gadus pieaugošu peļņu. To apliecina gan sekmīgie rezultāti pērn - 30,5 miljonu eiro peļņa, gan šī gada pirmā ceturkšņa ieņēmumi, kas pieauguši par 4%, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo periodu," turpināja Gulbis.

Savukārt LMT vadītājs Juris Binde pauda pārliecību, ka šis lēmums pieņemts, domājot par patērētāju interesēm un par konkurences nodrošināšanu.

"MK šodien ir pieņēmis lēmumu, domājot par patērētāju interesēm un par konkurences nodrošināšanu," pauda Binde. "Ar šo lēmumu ministri parādījuši valstisku atbildību par mūsu valsts iedzīvotājiem un akcionāra rūpes par valstij piederošu stratēģisku aktīvu pārvaldīšanu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko