Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

KP turpina izmeklēt lietu par iespējamo vienošanos par piena cenu

Konkurences padome (KP) turpina veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai piena kooperatīvi Trikāta KS un Dzēse nav vienojušies par savas produkcijas tirdzniecības cenu, klāstīja KP pārstāve Inita Kabanova.

Lieta ierosināta pērn jūnijā, skaidroja Kabanova, un, ja saskaņā ar Konkurences likumu izmeklēšana netiek pabeigta pusgada laikā, tad to iespējams uz gadu pagarināt. Bet kopumā likums KP ļauj lietu izmeklēt divus gadus, tātad līdz nākamā gada jūnijam.

Kabanova uzsvēra, ka izmeklēšana par, iespējams, divu piena kooperatīvu vienošanos par savas produkcijas tirdzniecības cenu nav pabeigta - patlaban KP pārbauda, vai pierādījumi ir pietiekami un vai uzņēmumu darbības patiesi pārsniegušas atļautas sadarbības robežas.

Jau rakstīts, ka pērnā gada aprīlī uzraudzības ietvaros KP apmeklēja Dzēsi, lai iepazītos ar tirdzniecības dokumentiem, kuros tika iegūta informācija, kas raisīja aizdomas, ka Dzēse un Trikāta KS, kas ir savstarpēji konkurējoši uzņēmumi, ārpus jaundibinātās rūpnīcas projekta varētu būt saskaņojuši cenas savai produkcijai.

Pērn jūnijā KP ierosināja lietu pret Dzēsi un Trikāta KS. Oktobrī ar tiesas sankciju KP veica inspekciju Trikāta KS.

Savukārt piena pārstrādes uzņēmuma SIA Latvijas Piens dibinātāji - piena kooperatīvi Trikāta KS, Dzēse un Piena partneri KS - noraida jebkādus KP pārmetumus par karteļa vienošanos un turpinās sadarboties, lai veiksmīgi attīstītu piena pārstrādes rūpnīcas projektu Jelgavā.

Latvijas Piens 28.septembrī lika pamatakmeni 10,4 miljonus latu vērtai piena pārstrādes rūpnīcai Jelgavā. Kooperatīva biedru līdzfinansējums ir viens miljons latu, kredīts - aptuveni 6,5 miljoni latu, bet Eiropas Savienības fondu finansējums - aptuveni trīs miljoni latu, savukārt valsts garantētais atbalsts būs pieci miljoni latu. Piena pieņemšanas un pasterizācijas jauda būs 250 tonnas vienā maiņā, sieru ražošanas jauda būs 500 līdz 600 tonnas mēnesī. Plānots, ka rūpnīca varētu sākt darboties 2012.gada vasarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses