Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgas ūdens slēgs pagaidu līgumu ar Latvenergo un izsludinās atkārtotu elektroenerģijas iepirkuma konkursu

Sekojot Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) norādēm, SIA _Rīgas ūdens _pārtraucis iepirkuma konkursu par elektroenerģijas piegādi pārāk dārgu piedāvājumu dēļ un izsludinās atkārtotu iepirkuma konkursu, noslēguma posmā paredzot elektronisko izsoli.

Līdz atkārtota konkursa noslēgumam Rīgas ūdens par elektroenerģijas piegādi uz pieciem mēnešiem noslēdzis pagaidu līgumu ar AS Latvenergo, pastāstīja uzņēmuma Juridiskās daļas juriskonsults Aldis Celms.

Celms norādīja, ka konkurss par elektroenerģijas piegādi izsludināts jau šā gada sākumā, rezultāti apstiprināti jūlijā, taču viens no pretendentiem IUB iesniedzis pretenziju. Igaunijas energokompānijas Eesti Energia meitasuzņēmums SIA Enefit, kas bija piedāvājis viszemāko cenu, iebilda pret to, ka pēc sākotnējo piedāvājumu saņemšanas un atvēršanas Rīgas ūdens lūdza pretendentus atkārtoti iesniegt piedāvājumus, jo iepriekš iesniegtās cenas būtiski pārsniedza līdzšinējās.

IUB nolēma, ka nepilnības iepirkuma procedūrā jānovērš, tāpēc Rīgas ūdenim liegts slēgt līgumu ar Latvenergo, kas tika atzīta par uzvarētāju.

Celms skaidroja, ka lūgums iesniegt atkārtotus cenu piedāvājumus izteikts, jo uzņēmuma iepirkuma komisija konstatējusi, ka iesniegtie piedāvājumi ir nepamatoti dārgi, ņemot vērā tirgus tendences un Ziemeļvalstu enerģijas biržas Nordpool datus. Rīgas ūdens speciālisti savām aizdomām guvuši apstiprinājumu, kad pēc atkārtota uzaicinājuma Latvenergo tiešām iesniedzis lētāku piedāvājumu.

Jauns elektroenerģijas piegādes līgums Rīgas ūdenim nepieciešams jau augustā, līdz ar to jauna iepirkuma konkursa rīkošanai pietrūkst laika. Tāpēc piemērota ārkārtas sarunu procedūra ar sākotnējā konkursa pretendentiem. Sarunu procedūrā piedāvājumu par zemāku cenu iesniedzis vienīgi Latvenergo, tāpēc ar to arī noslēgts īstermiņa līgums par elektroenerģijas piegādi turpmākajiem pieciem mēnešiem.

Celms norādīja, ka uzņēmuma speciālisti gatavo jaunu iepirkuma konkursa nolikumu, kurā paredzēts, ka iepirkuma noslēguma posmā tiks rīkota elektroniska izsole. Tas vēl būs jāapstiprina Rīgas ūdens valdei.

Kā ziņots, Rīgas ūdens plānotais patēriņš šogad ir 54 megavatstundas (MWh). Konkursam iesniegtajā piedāvājumā ar viszemāko nosacīto vienas MWh cenu 32,37 latu apmērā, slēdzot piegādes līgumu par elektroenerģijas piegādi par viszemāko cenu, gadā par elektroenerģijas piegādi būtu jāmaksā aptuveni par 180 000 latiem vairāk nekā līdz šim.

Rīgas ūdens arī pauda viedokli, ka elektroenerģijas cenas veido ievērojamu tā izmaksu daļu, tāpēc uzņēmumam ir ne tikai tiesības, bet arī pienākums izvērtēt budžeta ieņēmumu un izdevumu pozīcijas un rīkoties tā, lai sasniegtu likumā un konkursa nolikumā norādīto mērķi - saņemt elektroenerģijas piegādi par viszemāko cenu.

Latvenergo atkārtoti iesniegtajā finanšu piedāvājumā norādītā nosacītā vienas MWh cena bija 31,48 lati, kas ir zemāka nekā konkursam sākotnēji iesniegtajos finanšu piedāvājumos norādītā viszemākā cena 32,37 lati. Tādējādi, slēdzot līgumu par šo cenu, uzņēmums būtu ietaupījis aptuveni 50 000 latu gadā.

2009.gadā konkursā par elektroenerģijas piegādi par uzvarētāju tika atzīts Latvenergo, kopējā līguma vērtība bija 7 500 000 latu bez pievienotās vērtības nodokļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses