Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Meļņiks: Kadiķa zilzaļais ģerbonim

Vēl dažas dienas, un sāksies jauna, skaista dzīve. Nu labi, ja ne visiem, tad vismaz daudzajās valsts institūcijās strādājošajiem noteikti. Jo kāda gan cita iemesla dēļ valsts būtu tērējusi ar daudzām nullēm rakstāmas naudas summas, ieviešot vienotu vizuālo identitāti visiem valdībai padotajiem kantoriem un kantorīšiem? Proti, jau ar pirmo janvāri iestādes tiks pie jaunām vienotā stilā veidotām plāksnēm pie ieejas durvīm, mapēm, vizītkartēm, mājaslapu dizaina, dažādiem prezentācijas materiāliem, zīmogiem un sazin vēl kā, kur līdzšinējais logo tiks aizstāts ar strikti noteiktam standartam atbilstošu valsts ģerboni un institūcijas profilam atbilstoša toņa "jumtiņu" virs tā.

Un, ja kāds iedomājas, ka tas tik vienkārši - valsts simbolikas standarts sen noteikts, nomaina logo pret ģerboni, un miers -, lai ieskatās valdības mājaslapā publicētajā krietni jo krietni apjomīgajā Ministru kabineta un tā padotības iestāžu grafiskā standarta grāmatā.Mērķis bija skaidrs un akceptējams - valsts iestādēm izveidot vienotu grafisko identitāti, lai skaidrs, ka darīšana ar valsts iestādi. Izpildījums sanācis, maigi sakot, dīvains. Vismaz ja gala produktu attiecinām uz tā tapšanā ieguldīto summu.Iestādes turpmāk atšķirsim pēc krāsām. Ja manīsiet virs ģerboņa četrstūrainu laukumu "Latvijas rudens karmīnsarkanā" tonī, jums vajadzētu saprast, ka darīšana ar iestādi Nr. 1-7, kas pamatā ir Ministru kabinets, Ministru prezidents un Valsts kanceleja. Kādam nav skaidrs, kāds ir Latvijas rudens karmīnsarkanais? Varu paskaidrot: labi zināmā valsts karoga krāsa vien ir, tik tās karavīra asinis uz baltā palaga, ar ko vēsturiski asociē karoga izcelsmi, kādam laikam nešķita tik poētiskas, kā gribētos. Vēl jo vairāk tāpēc, ka pārējo iestāžu simbolikas apraksts teju vai no dzejas krājuma izrakstīts. Ar "Latvijas magones sarkano" klucīti rotāsies Kultūras ministrija, un tas būšot gara spēka, radoša intelekta, iedvesmas un aktivitātes apliecinājums. Ārlietu ministrijai ticis "Latvijas jūras zilais" (lūdzu, bez divdomīgām replikām - šis tonis simbolizējot tikai un vienīgi diplomātijas tradīcijas). Taču to nevajag jaukt ar eirozonu simbolizējošo Finanšu ministrijas "Latvijas īrisa zilo" vai kārtību un līdzsvaru apliecinošo "Latvijas mellenes zilo", kas rotās ģerboni pie ieejas Iekšlietu ministrijā. Vēl aplamāk būtu sajaukt ar Ekonomikas ministrijai piešķirto "Latvijas kadiķu zaļo", lai arī cik zils jūsu datoru ekrānos tas patiesībā šķistu.Tā ka, ja kādubrīd dzīve šķiet pārāk pelēka, mācieties no mūsu valdības - padariet savu ikdienu krāsaināku. Idejas var smelties... zināt, kur, visu jau vēl neatklāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē