Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Politico: Vismaz septiņas valstis iebilst pret Ukrainas pievienošanos NATO

Vismaz septiņas valstis - ASV, Vācija, Ungārija, Slovākija, Beļģija, Slovēnija un Spānija - nesteidzas aicināt Ukrainu pievienoties NATO, raksta izdevums Politico.

ASV vēstniece NATO Džuliana Smita intervijā izdevumam sacīja, ka alianse šobrīd nav gatava piedāvāt Ukrainai dalību NATO. Arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atzinis, ka Vācija ir skeptiska attiecībā uz Ukrainas gatavību pievienoties NATO. Tajā pašā laikā "Politico" avoti uzsvēra, ka Berlīne un Vašingtona neizslēdz, ka Ukraina kādā brīdī varētu kļūt par alianses dalībvalsti.

Divās NATO valstīs - Ungārijā un Slovākijā - pie varas ir populistiskas partijas ar prokremliskiem uzskatiem. Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ir vairākkārt bloķējis Eiropas Savienības (ES) plānus sniegt Ukrainai militāru palīdzību.

Avoti Vašingtonā un NATO "Politico" norādīja, ka arī citas valstis nav pārliecinātas par Ukrainas gatavību pievienoties aliansei.

"Tādas valstis kā Beļģija, Slovēnija un Spānija slēpjas aiz ASV un Vācijas mugurām. Viņām ir šaubas," izdevums citē vienu no avotiem. Cits avots "Politico" sacīja, ka šīs valstis "abstrakti to [Ukrainas pievienošanos NATO] atbalsta, bet, tiklīdz tas pietuvosies realitātei", tās sāks publiski iestāties pret šo ideju.

Dalība NATO ir viens no galvenajiem punktiem Zelenska "uzvaras plānā", ar kuru viņš Rietumu partnerus iepazīstināja pagājušajā nedēļā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē